Mihajlovčani u polufinalu Kupa Fudbalskog saveza Zapadne Srbije

MIHAJLOVAC – 16. avgust 2020 – Golom mladog Miljana Ćorovića Mihajlovčani su postali prvi polufinalisti Kupa Fudbalskog saveza Zapadne Srbije; Proleter – Pomoravlje 1:0 (0:0).

Prividnu inicijativu domaći fudbaleri nisu krunisali nijednom ozbiljnijom prilikom. Polušanse Nikolića, Milentijevića i Milosavljevića bez većih poteškoća neutralisao je uvek dobro postavljeni golman Pomoravlja Mišić. S druge strane, gosti su pripretili tek u završnici prvog dela preko Bajinovića, čiji je slobodan udarac Dobrić uspešno zaustavio.

Samo što je počeo nastavak, Milentijević se oslobodio Perića i snažno šutirao, ali je golman Mišić još jednom bio na pravom mestu. Pobednik je odlučen u 53. minutu, kada je na centaršut Nikoličića sa leve strane, Ćorović trzajem glave pogodio suprotan ugao za radost Mihajlovčana. Sve dileme oko pobednika sedam minuta kasnije mogao je da reši Nikolić, kada je na pas Milentijevića izbio sam ispred Mišića, ali je golman Pomoravlja pravovremenim istrčavanjem sačuvao svoju mrežu.

Poslednjih 15 minuta gosti su igrali bez isključenog Miljuša, a to što izgledne prilike nisu iskoristili Nikoličić, Ivković i na kraju Popović gosti mogu da zahvale pre svega iskusnom veteranu na njihovom golu Bojanu Mišiću.

Mihajlovčani će u polufinalu Kupa igrati sa pobednikom finalnog meča Kupa Kolubarsko-mačvanskog okruga, a ta utakmica igra se u sredu.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!