Norveška pomaže preduzetnike i male firme sa više od pola miliona evra

BEOGRAD, 13. avgust 2020 – Kraljevina Norveška, preko projekta “Noveška za vas – Srbija”, podržava 68 preduzetnika, mikro i malih preduzeća u manje razvijenim opštinama u Srbiji sa više od 525.000 evra za unapređenje produktivnosti i otvaranje novih radnih mesta. Među firmama kojima su odobrena sredstva je i jedna iz Velike Plane, koja se bavi proizvodnjom obuće, i jedna iz Kovina, u pitanju je proizvodnja nakita.

Ova podrška odobrena je u okviru sprovedenog javnog poziva koji ima za cilj da doprinese uravnoteženijem društveno-ekonomskom razvoju kroz povećanje mogućnosti zapošljavanja i poveća socijalnu koheziju u manje razvijenim područjima. Kao rezultat ovih aktivnosti, očekuje se zapošljavanje najmanje 70 osoba kroz poboljšanje poslovanja postojećih preduzeća i osnivanje novih poslovnih subjekata.

Ukupna vrednost projekata koje će sprovesti 31 početnik u poslovanju iznosi oko 290.000 evra, od čega Kraljevina Norveška finansira 247.000 evra, dok budući preduzetnici učestvuju sa oko 43.000 evra. Podršku će dobiti i 37 mikro i malih preduzeća, a projekte ukupne vrednosti 365.000 evra, od čega Kraljevina Norveška izdvaja 279.000 evra, dok kompanije sufinansiraju ukupno 86.000 evra.

Zainteresovani su mogli da podnesu predlog projekta za nabavku opreme ili uvođenje usluga u iznosu do 10.000 evra, uz finansijsko učešće aplikanta.

Kompletnu listu odobrenih projekata možete da vidite OVDE:

Skorašnji članci

error: Content is protected !!