Mihajlovčanima, posle gradskog, i pehar Kupa Podunavskog okruga

VELIKA PLANA, 12. avgust 2020 – Fudbaleri proletera iz Mihajlovca su danas, pobedom na ekipom Železničara iz Kusatka, stigli do novog trofeja. U finalnoj utakmici FS Podunavskog okruga, koja je odigrana po kišovitom vremenu na neutralnom terenu Morave u Velikoj Plani,  Mihajlovčani su slavili sa 3:1 (2:1).

Iako su od početka utakmice učenici trenera Dragana Đorđevića diktirali tempo, Železničar, inače član Podunavske okružne lige, poveo je u 18. minutu golom Lazara Đurića. Pet minuta kasnije, kao i na prethodnoj utakmici finala Gradskog kupa, na scenu je stupio Nenad Milentijević. Njegovim golom Proleter je izjednačio, a nekadašnji golgeter Smedereva se i u 38. minutu upisao u strelce. Ovoga puta bilo je to sa bele tačke. Penal je opravdano dosudio Dejan Dimitrijević.

Samo što je počelo drugo poluvreme mreža ekipe iz Kusatka se ponovo zatresla u 49. minutu, a pogodio ju je Miloš Nikoličić. Time je praktično odlučen pobednik.

Pobednički pehar kapitenu Proletera Filipu Pejiću uručio je Jovan Beč, predsednik FS Podunavskog okruga.

Naredne srede igra se utakmica u okviru međuregionalnog takmičenja za Kup. Proleter će za rivala imati tim Pomoravlja iz Vlaškog Dola, koji je do meča sa Mihajlovčanima stigao pobedivši Gružu sa 3:0. Naknadno treba da bude određeno gde će se igrati utakmica između Proletera i Pomoravlja.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!