Site icon podunavlje.info

Mlađi đaci na nastavi u školi, uz poštovanje mera, stariji kombinovano…

11. avgust 2020 – Krizni štab doneo je danas odluku da najmlađi đaci pohađaju nastavu u školi, dok će za starije uzraste biti kombinacija izvođenja nastave, saopštila je nakon sednice Štaba zamenica direktora Instituta “Batut” Darija Kisić-Tepavčević.

Najmlađi đaci pohađati nastavu u školi, uz poštovanje svih mera, među kojima su i principi za smanjenje fizičke mogućnosti prenošenja virusa, a to znači maksimalno razređenje broja đaka. U učionici može da bude najviše 15 đaka, koji će sedeti udaljeni jedan od drugog najmanje metar i po.

Kisić je rekla i da je maska kao preventivna mera, koja mora da se nosi pravilno, da prekriva nos i usta, bez obzira o kojoj vrsti je reč, nešto sa čim ćemo morati živeti u narednom periodu. Đaci treba da nose maske od ulaska u školu do svoje klupe, koju neće menjati.

U školskoj sredini nastavnici će sve vreme morati da nose masku, a da će za decu biti definsane procedure kada je obavezno nošenje maske i kada se preporučuje uz mogućnost da se maska odloži na određeno mesto.

Za starije razrede imaćemo različite kombinacije izvođenja nastave, objasnila je Kisić-Tepavčević.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Exit mobile version