Oklopnici pobedili Petrovčane u poslednjoj proveri pred start prvenstva

SMEDEREVO,  8. avgust 2020 – Finalni test uoči starta srpskoligaškog prvenstva fudbaleri Smedereva su uspešno rešili. U utakmici sa gostima iz Petrovca; Smederevo 1924 – Sloga 33 2:1(0:0).

I na ovom, kao i na nekim prethodnim susretima, prva šansa ukazala se Đurđeviću, pošto ga je nakon uspešnog proboja po desnom boku uposlio Filipović. Uzvratio je Stefanović, čiji je udarac uspešno ukrotio Đorđević. Iz slobodnog udarca, preko živog zida, Ivanić je sa 18 metara pogodio stativu Petrovčana.

Nešto bolju igru Smederevci su krunisali golom u 22. minutu.  Stojković je pravovremeno utrčao u prazan prostor, zaobišao golmana Simonovića i uzdrmao preču, a odbitak je spretno prihvatio Nikola Filipović i zatresao mrežu gostiju.

Kao i na početku ovog meča, novu šansu imao je Đurđević, čiji je udarac sa pet metara glavom završio u naručju golmana Sloge.

Nastavak je počeo prilikom Đokića i dobrom odbranom Đorđevića, da bi potom u dva navrata Blagojević propustio šansu da duplira vođstvo domaćina. U 65. minutu Radojičić je bio jači u duelu sa protivnikom, krenuo sam i bez poteškoća izjednačio.

Malo je nedostajalo da Doderović gostima donese vođstvo, ali je umesto mreže pogodio stativu. Kazna za taj promašaj stigla je u 86. minutu, pošto je Filipović sjajno uposlio mladog Savu Milovanovića, a ovaj udarcem iz okreta pogodio suprotan ugao i doneo pobedu svom timu.

Foto: R.G.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!