Site icon podunavlje.info

Rukometašice Mladog radnika počele pripreme – na fudbalskom terenu

RADINAC, 7. avgust 2020 – Rukometašice radinačkog Mladog radnika juče su počele pripreme za nastup u Super ligi Srbije. Zanimljivo je to da su umesto na rukometnom pripreme počele na fudbalskom terenu. Naime, nisu mogle ni u salu Osnovne škole u Radincu, baš kao ni u Dvoranu Smederevo, gde inače igraju, kako im je objašnjeno, zbog situacije sa korona virusom.

„Hvala ljudima koji su u fudbalskom klubu Mladi Radnik jer su nam kupili sokove i vodu za dobrodošlicu i omogućili da treniramo, iako je i njihova ekipa imala trening u isto vreme. Devojke su motivisane iako uslovi nisu idealni, ostaje još ’samo’ da se reši finansijski problem koji je svake godine pitanje bez obzira što ova ekipa iz godine u godinu niže uspehe sa devojkama koje su uglavnom iz Radinca. Svima je jasno da se najviši rang u Srbiji ne igra sa jednom postavom, ali ništa ne može da se planira kada se ne zna kojim novcem klub raspolaže“, kažu iz kluba koji će na jesen biti jedini ovdašnji predstavnik u ekipnim sportovima u najvišem rangu takmičenja u zemlji.

Inače, Rukometni savez je doneo odluku da se pomeri početak prvenstva u Super ligi i u ženskoj i muškoj konkurenciji za oktobar. Super liga za žene prvo kolo trebalo bi da ima 7. Oktobra, uz ogradu da i ovaj i sve druge termine treba shvatiti uslovno, a da će „konačni biti utvrđeni nakon odluka Vlade Republike Srbije, Ministarstva zdravlјa, Ministarstva omladine i sporta i kriznih štabova o dozvoli za odigravanje utakmica u dvoranama“.

Foto: ŽRK Mladi radnik FB

 

Exit mobile version