Site icon podunavlje.info

NURDOR: Ko je rekao da ne možemo da se grlimo?

6. avgust 2020 – Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka, koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje okupljeni pod skraćenicom NURDOR, pokrenulo je juče malo je reći zanimljivu akciju. U svakom slučaju, višestruko korisnu. U vreme kada su fizički kontakti, uključujući i zagrljaje, postali nepreporučljivi, NURDOR se potrudio da omogući da zagrlite koga god želite, ma gde on bio. Ne budite lenji, pročitajte kako…

Epidemija virusa korona pokrenula je ogromne izazove, kako za cela društva, tako i za svakog pojedinca. Svaki dan slušamo o problemima sa kojima se suočava zdravstvo, privreda, ekonomija.

Uvode se mere zabrane, preventive, pomoći.

Prave se strategije odbrane za predstojeće talase, paketi podrške za biznise, radi se na vakcini za zaštitu od virusa.

Pred svim ovim pretnjama i merama čini se kao da smo malo zaboravili na emotivnu stranu naših bića koja takođe trpi trenutnu situaciju. I to znatno.

Svi znamo da novcem može da se plati posao, da vakcinom može da se spreči virus, a čime ćemo lečiti i popravljati duše dok sve ovo ne prođe?

Kažu da ne smemo da se grlimo, ali to nije tačno. Dobro, možda fizički ne treba da se dodirujemo, ali NURDOR je za vas napravio mogućnost da zagrlite koga god želite, ma gde on bio.

Dodir možda jeste važan deo zagrljaja, ali nije jedini. Pokazati pažnju, nežnost, privrženost, poštovanje, brigu, ljubav, poslati energiju, podršku i spokoj – sve je to deo jednog zagrljaja.

Sve to možete. Ovde i sada. Evo i kako:

1) Uplatite donaciju na NURDOR žiro račun 170-30010715000-82 (poziv na broj 1234 i svrha uplate „Paket zagrljaja“) i sačuvajte dokaz o uplati;

2) Na mail beograd@nurdor.org nam pošaljite dokaz o uplati donacije, svoje ime i prezime i ime i prezime, adresu i kontakt telefon osobe koju želite da zagrlite;

3) Sačekajte 2-3 dana na reakciju i budite spremni na iste one emocije kao prilikom fizičkog zagrljaja;

4) Zajedno sa osobom koju ste zagrlili podelite radost što vaš zagrljaj znači podršku za decu koja se u Srbiji leče od malignih bolesti. I njih ste zagrlili. Hvala vam!

Paketići (eko torba za kupovinu i #zagrlisnažno bedž) na adrese stižu upakovani u posebna pakovanja i sa veoma posebnom ceduljicom na koju ćemo vas potpisati. Preporučena donacija za svaki paketić je 500 dinara, možete poručiti koliko god paketića i zagrljaja želite. Dostava se ne naplaćuje.

ŠIRI DALJE! DOK NE BUDEMO MOGLI RUKE, ŠIRI DUŠE ZA ZAGRLJAJE! 

 

Exit mobile version