Završen prijem redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za prošlu godinu

5. avgust 2020 – Agencija za privredne registre obavestila je danas sve obveznike – privredne subjekte da je juče završen prijem redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2019. godinu. U propisanom roku, dostavlјeno je ukupno 268.056 izveštaja. Iz Agencije napominju da svi obveznici, koji iz nekog razloga nisu dostavili redovni godišnji finansijski izveštaj za 2019. godinu u propisanom roku, mogu da ga dostave sa zakašnjenjem, najkasnije do 31.12.2020. godine, uz plaćanje naknade za javno objavlјivanje uvećane po osnovu neblagovremenog dostavlјanja.

Podsećaju i da svi obveznici, čiji su redovni godišnji finansijski izveštaji za 2019. godinu javno objavlјeni kao ispravni, a koji naknadno utvrde materijalno značajne greške do kraja 2020. godine mogu da izvrše zamenu tih izveštaja, kao i zamenu odgovarajuće dokumentacije objavlјene uz te izveštaje.

Iz Agencije još jednom i obaveštavanje za sva matična pravna lica koja imaju obavezu sastavlјanja i dostavlјanja konsolidovanih godišnjih finansijskih izveštaja za 2019. godinu, za ekonomsku celinu; rok za dostavlјanje tih izveštaja ističe 3. septembra 2020. godine. Do sada je dostavlјeno 138 ovih izveštaja.

Sve informacije o načinu dostavlјanja svih vrsta izveštaja propisanih Zakonom, uklјučujući i njihove zamene, dostupne su na stranici „Finansijski izveštaji“ – „Uputstva za dostavlјanje finansijskih izveštaja za 2019. godinu“ – „Vrste izveštaja za 2019 i njihova sadržina“, odnosno „Zamena javno objavlјenih finansisjkih izveštaja i dokumentacije“.

Za dodatna pitanja i objašnjenja na raspolaganju je mejl adresa finizvestaji@apr.gov.rs.

Foto/ilustracija: pixabay.com

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!