Marko Bačanin za minimalnu pobedu Smederevaca protiv Leštana

SMEDEREVO, 2. avgust 2020 – Veći deo susreta dva srpskoligaša, danas u Smederevu, protekao je u ravnopravnoj borbi, da bi se na kraju ipak radovali domaći fudbaleri. U četvrtoj pripremnoj utakmici uoči početka nove sezone – Smederevo 1924 – Leštane 1:0 (0:0).

Na samom početku, na pas Stojkovića, Đurđević je izbio sam ispred gostujućeg golmana, zaobišao ga je, ali je otišao suviše ulevo i šansa je propala. Nešto kasnije, gosti su uzvratili preko Ranđelovića, ali je golman Đorđević pravovremenom intervencijom sačuvao mrežu. Od još nekoliko pokušaja, vredan pomena je udarac Blagojevića pod prečku u 23. minutu i odbrana Strahinje Markovića, koji je loptu prosledio u korner.

U nastavku susreta nije bilo mnogo prilika, a prvu izglednu imao je Šukunda u 72. minutu, kada nije uspeo sa pet metara da realizuje prodor Bačanina. Dva minuta kasnije Musa se probio po levom boku, kod druge stative pronašao Marka Bačanina, a ovaj je silovitim udarcem uspeo da pogodi suprotan ugao za vođstvo, ispostaviće se i pobedu Smederevaca.

U samoj završnici, na 17 metara dosuđen je slobodan udarac, koji je izveo Vujević, a njegov snažan šut Đorđević je paradom odbranio i tako sprečio izjednačenje.

Foto: R.G

Skorašnji članci

error: Content is protected !!