Site icon podunavlje.info

U utorak poslednji rok za dostavljanje godišnjih finansijskih izveštaja

31. jul 2020 – Agencija za privredne registre objavila je danas obaveštenje namenjeno svim pravnim licima i preduzetnicima koji primenjuju Zakon o računovodstvu, a još uvek nisu dostavili svoje redovne godišnje finansijske izveštaje sa odgovarajućom dokumentacijom za 2019. godinu, da rok za njihovo dostavljanje ističe u utorak, 4. avgusta.

Do tog roka  trebalo bi, kako navode iz Agencije, da još oko 25.000 obveznika dostavi  svoje izveštaje. Za njihovo dostavljanje je izuzetno ove godine produžen rok, u skladu sa Uredbom o pomeranju rokova za održavanje redovne sednice skupštine privrednog društva i dostavljanje godišnjih i konsolidovanih finansijskih izveštaja privrednih društava, zadruga, drugih pravnih lica i preduzetnika.

Imajući u vidu činjenicu da će veliki broj obveznika svoje izveštaje pripremati i dostavljati i tokom vikenda, Agencija za privredne registre je u subotu i nedelju, 1. i 2. avgusta, od 9 do 15 časova, odnosno u utorak, 4. avgusta, do ponoći, kada ističe rok za predaju ovih izveštaja, obezbedila dežurstva u Registru finansijskih izveštaja i Servis desku, radi pružanja stručne pomoći i tehničke podrške obveznicima, koja je i inače redovno dostupna radnim danima u Agenciji, navodi se u saopštenju

Iz APR-a podsećaju i da se na internet stranici Agencije, u okviru Registra finansijskih izveštaja, mogu pronaći sve relevantne informacije odnosno instrukcije u vezi sa dostavljanjem redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja za 2019. godinu, u formi pravila, tehničkih i korisničkih uputstava, kao i video uputstava.

Foto/ilustracija: pexels.com

Exit mobile version