Site icon podunavlje.info

Ministarstvo za rad doniralo vozilo kovinskom Centru za socijalni rad

BEOGRAD, 30. jul 2020 – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja  Zoran Đorđević i predsednica Privremenog organa Opštine Kovin Sanja Petrović potpisali su ugovor o ustupanju na korišćenje vozila, koje je u vlasništvu ovog ministarstva, a za potrebe Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju pri Centru za socijalni rad Kovin.

Uručenje donacije upriličeno je ispred Palate Srbija, u prisustvu ministra Đorđevića, pomoćnika ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljane Barošević, predsednice Privremenog organa Opštine Kovin Sanje Petrović i direktorke Centra za socijalni rad Kovin Marije Šalipurović.

Naime, tokom prethodne posete ovoj opštini, ministru su predočeni problemi sa kojima se susreću korisnici usluga pomenutog dnevnog boravka, te je on, u skladu sa tim, obećao da će obezbediti adekvatnu pomoć.

U Dnevnom boravku svakodnevno boravi dvadeset četvoro mladih i dece, što doprinosi njihovoj socijalizaciji, a porodicama olakšava brigu o njima. Sa njima rade stručnjaci Centra za socijalni rad, pod nadzorom su defektologa i drugih stručnih lica, čime se doprinosi njihovom maksimalnom razvoju u skladu sa potencijalima, što će im omogućiti lakše snalaženje u okruženju, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Informacija i foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja

 

Exit mobile version