Palančani postavljaju kamere i uvode sistem za prepoznavanje tablica

SMEDEREVSKA PALANKA, 29. jul 2020 – Krajem ove nedelje treba da bude otvaranje ponuda po javnoj nabavci koju je raspisala Opštinska uprava Smederevske Palanke za nabavku video nadzora i uspostavljanje sistema automatskog prepoznavanja registarskih oznaka vozila na četiri lokacije u ovom gradu.

U javnom pozivu za podnošenje ponuda naznačeno je da sistem mora da ima mogućnost da detektuje i memoriše podatke o svim vozilima koja se kreću brzinom od 0,5 do 150 kilometara na sat. Neophodno je i da ima mogućnost preuzimanja podataka iz Baze podataka vlasnika motornih vozila, a zahtevana tačnost prepoznavanja registarskih tablica je minimalno 95 posto.

Na svakoj fotografiji treba da budu podaci o ID broju prolazaka, oznaci i lokaciji kamernog mesta, geografskim koordinatama kamernog mesta, datumu i vremenu.

Sistem treba da omogući automatsko prebacivanje podataka sa lokalnog servera na MUP-ov sistem za arhiviranje podataka prema interfejsu definisanom od strane MUP-a, nakon isteka perioda od dve godine, kao i brisanje prebačenih podataka sa lokalnog servera.

Kao i obično kod javnih nabavki, kriterijum za izbor je „najniža ponuđena cena“.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!