U Smederevu čak 46 novozaraženih za dan, u Palanci dva, Plani jedan

POŽAREVAC/SMEDEREVO, 28. jul 2020 – Prema današnjem izveštaju Zavoda za javno zdravlјe u Požarevcu, u Podunavskom okrugu registrovano je još 49 pacijenata pozitivnih na prisustvo korona virusa u organizmu. Najviše ih u Smederevu, gde je od juče do danas evidentirano čak 46 novih. Među njima je nekoliko radnika MUP-a, ima i zdravstvenih radnika, penzionera, nezaposlenih.

U Smederevskoj Palanci, po istom izveštaju, dvoje je novozaraženih, a u Velikoj Plani jedan.

U Smederevu je od početka epidemije ukupno registrovano 509 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa, u Smederevskoj Palanci 315 i u Velikoj Plani 141, po podacima ZZJZ u Požarevcu.

Sada, po rečima dr Ane Jovanović, direktorke ZZJZ u Požarevcu, četiri bolnice u Podunavskom i Barničevskom okrugu rade u okviru sistema kovid bolnica; pored Smedereva, Smederevska Palanke i Požarevca, priključena je sistemu i bolnica u Petrovcu na Mlavi, u kojoj su korisnici i zaposleni iz Ustanove za smeštaj odraslih iz Velikog Popovca.

Inače, komercijalno testiranje na prisustvo virusa u organizmu je, kako objašnjava direktorka Zavoda u Požarevcu, obustavljeno do daljeg, zbog ograničenog broja podloga koje dobijaju iz Beograda na dnevnom nivou. Oni koji žele da se testiraju upućuju se na Institut Batut ili na Torlak.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!