U Smederevu čak 46 novozaraženih za dan, u Palanci dva, Plani jedan

POŽAREVAC/SMEDEREVO, 28. jul 2020 – Prema današnjem izveštaju Zavoda za javno zdravlјe u Požarevcu, u Podunavskom okrugu registrovano je još 49 pacijenata pozitivnih na prisustvo korona virusa u organizmu. Najviše ih u Smederevu, gde je od juče do danas evidentirano čak 46 novih. Među njima je nekoliko radnika MUP-a, ima i zdravstvenih radnika, penzionera, nezaposlenih.

U Smederevskoj Palanci, po istom izveštaju, dvoje je novozaraženih, a u Velikoj Plani jedan.

U Smederevu je od početka epidemije ukupno registrovano 509 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa, u Smederevskoj Palanci 315 i u Velikoj Plani 141, po podacima ZZJZ u Požarevcu.

Sada, po rečima dr Ane Jovanović, direktorke ZZJZ u Požarevcu, četiri bolnice u Podunavskom i Barničevskom okrugu rade u okviru sistema kovid bolnica; pored Smedereva, Smederevska Palanke i Požarevca, priključena je sistemu i bolnica u Petrovcu na Mlavi, u kojoj su korisnici i zaposleni iz Ustanove za smeštaj odraslih iz Velikog Popovca.

Inače, komercijalno testiranje na prisustvo virusa u organizmu je, kako objašnjava direktorka Zavoda u Požarevcu, obustavljeno do daljeg, zbog ograničenog broja podloga koje dobijaju iz Beograda na dnevnom nivou. Oni koji žele da se testiraju upućuju se na Institut Batut ili na Torlak.

Skorašnji članci