Virtuelni Dečji naučni kamp u avgustu: Nauka u komšiluku

23. jul 2020 – Za razliku od ranijih izdanja, zbog poznate situacije sa pandemijom. ovogodišnji Dečji naučni kamp, ili skraćeno DNK, biće virtuelan, zakazan je za nedelјu od 3. do 7. avgusta, a pozvana su deca iz cele zemlјe. Program je u potpunosti besplatan za sve učesnike, a prvenstveno je predviđen za decu osnovnoškolskog uzrasta, od završenog prvog do završenog osmog razreda, ali je otvoren i za zainteresovane istraživače do 18 godina.

Zbog toga što je ovo virtuelni program, kako navode organizatori, prvi put nisu primorani da ograniče broj učesnika. Kako kažu – što nas bude više, biće zanimlјivije i sve prijave će biti odobrene.

Deco, da biste učestvovali, potrebno je da volite nauku i istraživanja i da imate uređaj sa pristupom internetu, kao i društvenim mrežama i platformama koje ćemo koristiti tokom kampa (Viber, Instagram, YouTube).

Tema prvog virtuelnog DNK ovog leta će biti Nauka u komšiluku! Svakoga dana u fokusu interesovanja će biti različita naučna tema kroz koja će biti istraživana u komšiluku. Kreće se od meteorologije i astronomije, analiziranja dnevnog i noćnog neba, sledi biologija i posmatranje ptica iz komšiluka, pravljenje pojilice za njih, a istraživaće se i bilјni svet koji raste u komšiluku. Sve vreme deca otkrivaju i beleže istoriju svog komšiluka pravim naučnim metodama, tako da kroz ovu istraživačku DNK avanturu saznaju i o nauci i o svom neposrednom okruženju.

Popodne poslednjeg dana (petak, 7. avgusta) biće rezervisano za program uživo na Instagramu, tokom koga će deca moći da se uklјuče video-pozivom i zajednici naučnih entuzijasta na mrežama predstave svoja otkrića i zaklјučke.

Kako prijaviti dete?

Dete možete prijaviti isklјučivo putem ovog linka: http://science.mycpanel.rs/virtuelniDNK/

Formular za prijave sadrži kontakt podatke roditelјa i deteta. Poslata prijava ne znači automatski prijem deteta na program. Na vašu e-mejl adresu uz potvrdu prijema će stići i dokument o saglasnosti za učešće deteta u virtuelnom DNK, koji treba da odštampate, potpišete, fotografišete ili skenirate i pošalјete i tek onda je prijava finalizovana.

Još jednom, program je u potpunosti besplatan za sve učesnike.

Organizatori iz Centra za promociju nauke poručuju: Vidimo se na virtuelnom DNK. Jer nauka je super!

Skorašnji članci

error: Content is protected !!