Goropadni Raljčani uspešniji od potencijalnih oklopnika

SMEDEREVO, 22. jul 2020 – Neočekivano ali potpuno zasluženo, na prvoj proveri pred novu sezonu, tim iz Ralje pobedio je danas ekipu sastavljenu od potencijalnih članova FK Smederevo 1924. Borac 1932 je susret rešio u svoju korist sa 4:2 (2:2).

U meču zatvorenog tipa, zbog korona virusa bez gledalaca, fudbaleri koji bi trebalo da se preporuče kao budući oklopnici bolje su otvorili susret i posle 15 minuta, uz zicer Stojkovića, koji bio i strelac prvog pogotka, stigli do ubedljive prednosti. Stojković je u 6. minutu, nakon udarca mladog Nikole Filipovića, odbitak od golmana gostiju Miljkovića, iz gotovo mrtvog ugla sproveo u mrežu. U 15. minutu, dosadašnji omladinac Dragan Kovačević snažnim udarcem sa više od 20 metara pogodio je gornji desni ugao gola.

Novu priliku, posle centaršuta Muse, nije iskoristio Filipović, da bi potom puleni Gorana Miloševića uspeli da smanje rezultat. Gol je postigao, posle lukavo izvedenog slobodnog udarca Lalića, u tom momentu usamljeni Stefan Pavlović. U 29. minutu golom Marka Lukića, sa slične distance sa koje je i Kovačević pogodio metu, Raljčani su izjednačili.

Sa novim i prilično podmlađenim sastavom na početku drugog poluvremena, Smederevci su preko Marka Bačanina mogli ponovo da dođu u vođstvo, ali je Pavić iz praznog gola izbacio loptu u polje. Novi promašaj domaćih viđen je u 67. minutu, kada je mladi Savić propustio stopostotnu šansu, a već u sledećem napadu usledila je kazna; na ubačenu loptu sa desnog boka dobro je reagovao Marić. U 82. minutu Marko Lukić je samo overio pobedu Borca.

Tekst i foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!