Rešenja o uplati obaveznog socijalnog osiguranja za polјoprivrednike

21. jul 2020 – Poreska uprava Republike Srbije obaveštava da je u toku uručenje rešenja za uplatu doprinosa za obavezno socijalno osiguranje polјoprivrednika za 2020. godinu, za osiguranike kojima se obaveza utvrđuje rešenjem poreskog organa.
Stopa doprinosa za obavezno penzijsko i invalidsko osiguranje iznosi 25,5%, a stopa doprinosa za obavezno zdravstveno osiguranje je 10,3%.

Mesečna osnovica doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za osiguranike polјoprivrednike u iznosu 25.80 dinara, kao i godišnja osnovica doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za osiguranike polјoprivrednike u iznosu od 309.612 dinara, utvrđene su na osnovu Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje i iznosa najniže mesečne osnovice doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za osiguranike polјoprivrednike.
Godišnji iznos doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za 2020. godinu obveznik plaća u jednakim tromesečnim ratama u roku od 45 dana od dana početka tromesečja, na račune koji su naznačeni u rešenju, sa pozivom na broj u čijoj je strukturi BOP (broj odobrenja za plaćanje).
Privremene tromesečne akontacije u 2021. godini, počev od prve koja dospeva 15.02.2021. godine, uplaćuju se sa pozivom na broj odobrenja u čijoj je strukturi BOP opredelјen za uplatu obaveza za 2021. godinu i koji je prikazan u samom rešenju.

Rešenje se smatra dostavlјenim, navode iz poreske uprave, po isteku roka od 15 dana od dana predaje rešenja pošti a na rešenju je naznačen datum predaje pošti.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!