Site icon podunavlje.info

Podunavski okrug najviše postradao u reformama fudbalskih liga

SMEDEREVO, 19. jul 2020 – Sada, kada su objavljeni konačni sastavi zonskih liga, sasvim je jasno da su najveći gubitnici u reformi sastava ligaških takmičenja, urađenoj usred pandemije, klubovi iz Podunavskog okruga. Ako se Podunavska okružna liga ne proširi sa 16 na 18 učesnika, to će praktično značiti da je okrug, umesto tri, ostao bez pet ili šest klubova u tom rangu.

Jer, iz Podunavsko-šumadijske zone u Podunavsku okružnu ligu su stigle tri ekipe, Udarnik iz Lozovika, Mladi Borac iz Velikog Orašja i Polet iz Trnovča, a novi članovi su prvaci opštinskih i gradske lige, Budućnost iz Male Krsne, Bačinac i Mladost iz Donje Livadice. Jasenica se preselila u zonsku ligu, a Mladost iz Novog Sela, posle trećeg kola odustala, pa su sada potrebna još četiri mesta.

Zbog svega toga, protekle nedelje Izvršni odbor FS Podunavsko okruga je uputio zahtev Savezu Regiona Zapadna Srbija da se liga proširi za dva mesta, što bi, u slučaju pozitivnog odgovora, značilo da su status zadržali Podunavac i Mladi radnik.

R.G.

Exit mobile version