Ko će predstavljati Smederevce, Palančane, Planjane i Kovince u Skupštini

BEOGRAD, 19. jul 2020 – Republička izborna komisija objavila je Odluku o dodeli mandata narodnih poslanika u novom sazivu republičkog parlamenta. Smederevo će imati tri predstavnika, Smederevska Palanka, Velika Plana i Kovin po jednog.

Na listi SNS-a, sa 115. mesta, u Skupštinu je ušao Dragan Šormaz, tehničar za poslove radnih odnosa, kome se kao prebivalište navodi Smederevo. Nebojša Pavlović, diplomirani pravnik i aktuelni načelnik Podunavskog okruga, na 126. mestu liste poslanika naprednjaka, jedini je predstavnik Smederevske Palanke. Dejan Stošić, master ekonomije iz Smedereva, na spisku poslanika vladajuće partije je 172. po redu. Violeta Ocokoljić, diplomirani turizmolog iz Kovina, u parlament ulazi na 179. mestu liste SNS. Spisak poslanika iz Podunavskog okruga na najbrojnijoj listi zaključuje Velibor Stanojević, inženjer elektrotehnike iz Velike Plane, kao 186-ti od 188.

Dr Vesna Ivković, specijalista medicine rada iz Smedereva jedini je predstavnik okruga mimo vladajuće stranke, ona je 25. od 32 poslanika na listi SPS-a.

Foto: Skupština Srbije, parlament.gov.rs

Skorašnji članci

error: Content is protected !!