Minel Enim najbolja ekipa na memorijalnom turniru u Lipama

LIPE, 16. jul 2020 – U finalnoj utakmici memorijalnog turnira „Toplica Petrović Tole“ u Lipama, koji se održava u spomen na nekadašnjeg fudbalera FK Sloboda, sastale su se ekipa Minel Enim i ProBet. U neizvesnom meču, trijumfovao je Minel Enim sa 1:0. Gol odluke, nakon akcije  Vladana Prvulovića, postigao je Marko Simeunović silovitim udarcem iz trka.

Pobednici turnira, ekipa Minel Enim

Mogli su bivši sadašnji članovi KMF Smederevo da povećaju prednost, ali su Jevtić i Prvulović pogodili okvir gola. Te promašaje umalo nije kaznio Nenad Milentijević, sa 15 pogodaka najbolji strelac turnira, a sjajno je u dva navrata intervenisao doskorašnji oklopnik Danijel Dobrić, koji je proglašen za najboljeg golmana memorijala.

Najbolji igrač turnira, najefikasniji fudbaler i najbolji golman

Iz redova ProBeta, do finala jedine neporažene ekipe je i Boško Adamović, koji je poneo epitet najbolje igrača turnira, doskorašnji član mlađih selekcija Smedereva.

Da ne ostane nespomenuto, meču za treće mesto i finalu prethodio je susret veterana, u kome su gosti iz Vranova bili uspešniji od domaćina iz Lipa rezultatom 2:0.

U borbi za treće mesto, Sentić Komerc iz Radinca pobedio je Kladionicu Soker sa 4:2, a dvostruki strelci za Radinčane bili su Nemanja Lalić i Marko Tasić.

Organizatori turnira u Lipama

Ovo je bilo jedanaesti put da FK Sloboda iz Lipa, na čelu sa Zlatkom Vasićem, Markom Pavlovićem i Stefanom Petrovićem, organizuje ovaj memorijal u spomen na nekadašnjeg fudbalera tog kluba Toplicu Petrovića. Tokom dvonedeljnog nadmetanja takmičilo se 16 ekipa sa područja Podunavskog okruga, a pehare, priznanja i novčane nagrade uručili su Dragan Pajić, Milan Milovanović, Saša Jakovljević, Marko Pavlović i Stefan Petrović.

Deo programa i posebna atrakcija završnice turnira, sa dve numere u koreografiji Danijele Trailović, bili su članovi KUD Lipe. Organizovana je i bogata lutrija, premija je bilo pečeno prase, a nije izostao ni vatromet.

Informacija i foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!