SGS: Akcija prikupljanja medicinskog alkohola za smederevsku bolnicu

SMEDEREVO, 12. jul 2020 – Bolnica u Smederevu je od početka nedelje pretvorena u kovid bolnicu, kapacitet od 130 kreveta je popunjen, i prebačen, a jedna od stvari koje nedostaju je i medicinski alkohol. Fejsbuk grupa Slobodan grad Smederevo #970 zbog toga je pokrenula akciju, za svoje članove, ali i ostale Smederevce, da pomognu u prikupljanju ove medicinarima i pacijentima neophodne tečnosti.

„Grupa SLOBODAN GRAD SMEDEREVO poziva građanke i građane Smedereva u donatorksu akciju ’ Za naš grad, naše ljude’. Opšta bolnica i Dom zdravlja Smederevo suočeni su sa nestašicom alkohola. Zalihe su male i urgentno su neophodne nove količine. Pritisak iz Beograda je i dalje veliki., sedam pacijenata je na respiratorima, više slobodnih respiratora nema.

Pozivamo sve građanke i građanke, privatne firme i kompanije sa teritorije Smedereva i okoline da se, ukoliko imaju mogućnosti i volje, priključe ovoj građanskoj akciji pomoći našoj bolnici. Da pokažemo solidarnost i društvenu odgovornost koja nam je sada potrebna više nego inače.

Ko želi i može da kupi litar, dva, deset ili više litara alkohola, neka to učini. Neka nam se javi, a admin tim SGS će dati precizna uputstva i izveštavati o toku akcije. Obezbedićemo prostor za lagerovanje do srede, a onda ćemo predati Opštoj bolnici i Domu zdravlja Smederevo.

Svaki litar je dobrodošao. Zatrebaće za naše ljude!

Budimo solidarni! Smederevci su to uvek bili!“, navodi se u proglasu kojim je objavljen poziv na akciju.

Sve detalje o akciji, gde možete da nabavite alkohol, gde da ga predate, možete da nađete na ovoj stranici: https://www.facebook.com/groups/413105785707906/

Skorašnji članci