Site icon podunavlje.info

Konkurs za kampove društveno-angažovanog dokumentarnog filma

10. jul 2020 – Slobodna zona Junior poziva mlade uzrasta od 15 do 26 godina iz svih krajeva Srbije da se prijave za učešće u besplatnim letnjim kampovima društveno – angažovanog dokumentarnog filma: “Provedi dve nedelje na Divčibarama sa profesionalcima iz sveta filma i nauči da napraviš dokumentarac!“. Učešće na kampu je besplatno, a sve troškove prevoza, smeštaja, hrane i materijala za rad snose organizatori kampa.

Program predviđa dve starosne grupe, mlađu od 15 do 19 i stariju od 20 do 26 godina i podeljen je u dva segmenta – letnji i zimski deo kampa.

Prvi dvonedeljni deo kampova biće organizovani na Divčibarama, paralelno u dve grupe – za stariju grupu od 20 do 26 godina u periodu od 9. do 22. avgusta i mlađu od 15 do 19 godina u periodu od 10. do 23. avgusta. Drugi, sedmodnevni deo biće održan u januaru 2021. godine.

Profesionalci iz sveta filma, između ostalog, upoznaće polaznike sa različitim aspektima snimanja dokumentarnog filma: pisanjem scenarija, režijom, montažom, kamerom, snimanjem i dizajnom zvuka.

Izabrani polaznici će imati priliku i da snime dokumentarne kratkometražne filmove koji će biti prikazani 2021. godine na Filmskom festivalu Slobodna zona, ali i na 60 posebno organizovanih projekcija u 40 mesta širom Srbije. Ovi filmski događaji biće organizovani kao deo šire kampanje za podizanje svesti o važnosti negovanja kulturne  različitosti.

Konkurs je otvoren do utorka, 14. jula u ponoć, a svi zainteresovani učesnici treba da popune prijavni formular u kome će između ostalog priložiti i svoju ideju za dokumentarni film.

Autori i autorke najzanimljivijih ideja za dokumentarni film biće izabrani da budu polaznici i polaznice kampova.

Selekciona komisija će odabrati 15 polaznika po grupi, a prilikom izbora vodiće se  računa i o rodnoj ravnopravnosti.

Za vreme trajanja kampa angažovanog dokumentarnog filma Slobodne Zone Junior biće poštovani aktuelni saveti i propisi nadležnih institucija o zaštiti i prevenciji od virusa kovid-19. Tokom trajanja radionica, učesnici, predavači i organizatori imaće obezbeđena sredstva za dezinfekciju ruku, zaštitne maske i rukavice.

Kandidati će o rezultatima konkursa  biti obavešteni do četvrtka,  23. jula.

Za sva dodatna pitanja i informacije kontaktirajte nas putem imejla slobodnazonajr@gmail.com ili na telefon 060/40-50-491.

PRIJAVNI FORMULARI

Prijavni formular za mlade uzrasta od 20 do 26 godina možete popuniti ovde

Prijavni fomular za mlade uzrasta od 15 do 19 godina možete popuniti ovde

 

Exit mobile version