Site icon podunavlje.info

Na portalu eUprava omogućen upis i u srednje škole

8. jul 2020 – Kancelarija za IT i eUpravu saopštila je danas da će, posle usluga elektronskog upisa dece u predškolske ustanove i prvi razred osnovnih škola, roditeljima u celoj Srbiji 9. i 10. jula, na portalu eUprava, biti dostupna usluga elektronskog upisa u srednju školu.

Da bi roditelj, odnosno drugi zakonski zastupnik, mogao da pokrene uslugu, neophodno je da ima kreiran nalog na portalu eUprava. Usluga će se nalaziti u delu Usluge => Obrazovanje => eUpis u srednju školu i biće dostupna roditeljima, odnosno drugim zakonskim zastupnicima, od sutra, u 7 časova, do 10. jula, u 15 časova.

Postupak upisa se odvija potpuno elektronski – od popunjavanja i podnošenja prijave za upis do notifikacije da je upis kompletiran.

Nije potrebno da učenici i njihovi roditelji, odnosno drugi zakonski zastupnici, dolaze u školu radi upisa, niti da prilažu bilo kakva dokumenta. Eventualno, ukoliko se u školi utvrdi da je neki podatak potrebno proveriti, naknadno se može dostaviti određeni dokument, o čemu će roditelji takođe biti obavešteni.

Kao podrška roditeljima, odnosno drugim zakonskim zastupnicima koji upisuju decu elektronskim putem preko portala eUprava, od srede, 8. jula, od 12 časova, na broju telefona 011/735-05-57, biće na raspolaganju Kontakt centar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koji će biti otvoren do kraja drugog upisnog kruga.

Iako se zbog bezbednosnih zdravstvenih uslova preporučuje da se upis obavi na elektronski način, i ove godine će postojati mogućnost upisa učenika dolaskom u školu.

U tom slučaju je potrebno da učenik ili roditelj, odnosno drugi zakonski zastupnik, uz popunjenu prijavu priloži i svedočanstvo o završenom osnovnom obrazovanju i vaspitanju i uverenje o položenom završnom ispitu.

U toku drugog upisnog kruga, u ponedeljak, 13. jula, od 7 do 15 časova, biće takođe dostupna usluga Elektronski upis u srednju školu.

Exit mobile version