I Smederevci se priključili protestima

SMEDEREVO, 8. jul 2020 – Praktično bez organizatora, posle par objava na društvenim mrežama, večeras se okupilo, ispostavilo se, nekoliko stotina Smederevki i Smederevaca da svojim protestom  podrže ono što se juče događalo i večeras događa u Beogradu. Okupljanje je bilo na centralnom gradskom trgu, uz uobičajene pištaljke, vuvuzele,  decu u kolicima, na trotinetima, kućne ljubimce…

Posle nekih pola sata oformljena je kolona i tek onda je moglo da se, makar okvirno, utvrdi koliko je ljudi, s obzirom da je kolona bila poduža. Krenulo se pored zgrade Suda i MUP-a, pa pored  zgrade Gradske uprave. Poletela su i prva jaja, a kolona je nastavila Despota Đurđa, kroz Filipa Višnjića ušla u Karađorđevu, da bi se zaustavila ispred Centra za kulturu, tačnije ispred sedišta SNS-a. Tu su već „leteća“ jaja bila brojnija, da bi se potom nekoliko mladića ispelo na bilbord kod Danubiusa, sa plakatom „za našu decu“. Platno je uskoro završilo na ulici  – i u plamenu.

Inače, prisustvo policije je bilo vrlo diskretno, samo su u par navrata saobraćajci zaustavili vozila kako ne bi ugrozila kolonu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!