Državno prvenstvo u jedrenju održano na Paliću, Smederevci solidni

SMEDEREVO/PALIĆ, 5. jul 2020 – Otvoreno prvenstvo Srbije u jedrenju završeno je danas  na Palićkom jezeru. Učestvovalo je više od 90 takmičara iz jedriličarskih klubova Gemax (Beograd), Zemun, NC Palilula (Beograd), AJK (Beograd), Golubac, Metalac (Smederevo), Vojvodina (Novi  Sad), Reful (Palić), MMV SC, Smederevo i Palić.

Smederevski jedriličari ostvarili su solidan rezultat na startu sezone. Miloš Poznić (BK Metalac) zauzeo je 8. mesto u klasi Laser radial, Đorđe Poznić iz istog kluba je bio 10. u klasi Laser standard, a najmlađi Nikola Pavić (JK Smederevo) u najbrojnijoj klasi (Optimist), u kojoj se nadmeću deca uzrasta do 15 godina, zauzeo je 31. poziciju u konkurenciji 46 prijavljenih jedriličara.

Za tri dana takmičenja održano je pet trka, a pobednici po klasama su: Tihomir Zakić (JK Palić) u klasi Finn, Nikola Banjac (JK Gemax) u klasi Laser standard, Dušan Trbojević (JK Zemun) u klasi Laser radial, Kristina Boja (JK Palić) u klasi Laser 4,7 I Andrej Bozoki (JK Zemun) u klasi Optimist.

Jedriličari će narednog vikenda ponovo biti na Paliću, gde se održava prvenstvo Vojvodine, 18. i 19. jula je regata Palićka jedra, a nastavak državnog prvenstva od 24. do 26. jula na Dunavu kod Golupca.

avnog prvenstva od 24. do 26. jula na Dunavu kod Golupca.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!