Site icon podunavlje.info

Letnja škola mladih matematičara ove godine će biti on-lajn

4. jul 2020 – Letnja škola mladih matematičara, ranije organizovana na Divčibarama, ove godine, zbog specifičnih okolnosti sa korona virusom kojima smo, na žalost, svedoci, biće održana on-lajn, Trajaće od 10. do 18. avgusta, a prijavljivanje je u toku, objavili su organizatori – Društvo matematičara Srbije i Podružnica matematičara Valjevo.

U radu škole mogu da učestvuju talentovani mladi matematičari iz Srbije i inostranstva, učenici od trećeg do osmog razreda osnovne škole.

Letnja škola mladih matematičara je edukativni događaj namenjen učenicima talentovanim za matematiku, ali i ostalim koji vole matematiku i srodne nauke. Aktivnosti u ovoj letnjoj školi se ove godine održavaju na internetu, putem nastave na dalјinu i trajaće osam dana. Sa polaznicima će raditi grupa renomiranih predavača iz cele Srbije, potvrđenih u radu sa obdarenima u oblasti matematike.

Zainteresovani za učešće mogu da se prijave elektronski na http://www.dms-valjevo.org.rs/letnjaskola a tu mogu da pročitaju sve značajne informacije o organizaciji.

Exit mobile version