Projekat Dionysus – unapređenje luka u Dunavskom regionu

3. jul 2020 – S početkom jula startovala je realizacija projekta Dionysus, koji predstavlja nastavak Interreg projekta Daphne kroz rad organizacije „Mreža Dunavskih luka“. Partneri okupljeni oko konzorcijuma radiće na unapređenju luka u Dunavskom regionu. Ideja je da teretne luke na najvažnijoj evropskoj reci postanu uspešna i efikasna transportna čvorišta i povoljni centri za industrijska ulaganja.

Srpska Agencija za upravljanje lukama, kao vođa radnog paketa, koordiniraće rad svih partnera u cilju pronalaženja rešenja za integraciju Dunavskih luka u multimodalni transportni lanac. U sklopu radnog paketa, Agencija će tokom 2021. godine biti domaćin radnih sastanaka i regionalnih radionica i tom prilikom ugostiti više od 30 međunarodnih organizacija – učesnika.
Dionysus će trajati 30 meseci, a na njemu će pored Agencije učestvovati relevantne institucije iz zemalja dunavskog sliva kao što su Pro Danube Romania, Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu, Luka u Ensu, Luka u Beču i drugi.

Foto: N.P.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!