Bolnice u Smederevu i Smederevskoj Palanci postaju kovid bolnice?

BEOGRAD/SMEDEREVO, 2. jul 2020 – Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da se zbog velikog broja zaraženih koronavirusom kliničko-bolnički centri Zvezdara i Zemun potpuno vraćaju u kovid sistem, a da će, ukoliko bude potrebe, i bolnice u Smederevu, Smederevskoj Palanci, Požarevcu i Aranđelovcu biti bolnice za smeštaj kovid pozitivnih pacijenata.

Ministar je istakao i da su kapaciteti KBC „Dr Dragiša Mišović“ popunjeni 90 odsto, a na Infektivnoj klinici KC Srbije 95 odsto, te da će danas pacijente kojima je potrebno bolničko lečenje primati KBC „Zvezdara“ i KBC „Bežanijska kosa“.

Prema njegovim rečima, ukoliko bude potrebe, bolnice u Smederevu, Smederevskoj Palanci, Požarevcu i Aranđelovcu biće bolnice za smeštaj kovid pozitivnih pacijenata.

Hitne pacijente i pacijente sa malignim oboljenjima primiće KCS i VMA, dodao je Lončar i napomenuo da Opšta bolnica u Pančevu neće biti u kovid sistemu i tamo će biti prebačeni pacijenti iz KBC „Zvezdara“ i KBC „Zemun“.

On je naglasio da je dao nalog svim direktorima bolnica u kojima su smešteni kovid pacijenti da transparentno obaveštavaju javnost o broju ležećih pacijenata, pacijenata na respiratorima i koliko je bilo smrtnih slučajeva.

Nalog su dobili direktori u Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu i u drugim gradovima da između 12 i 13 časova izađu u susret medijima i saopšte im sve podatke koji ih interesuju, precizirao je Lončar.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!