Takmičari džiu džicu kluba Ronin osvojili sedam medalja na Serbia Open-u

SMEDEREVO, 30. jun 2020 – U Sportskoj hali Jedinstvo u Novom Bečeju održan je Srbija Open. Džiu džicu klub Ronin  nastupio je sa sedam takmičara i osvojio isto toliko medalja; dve zlatne, četiri srebrne i  jednu bronzanu. Daniel Jovanović, pionir, u kategoriji do 50kilograma, uzeo je zlato revanširajući se protivniku iz Loznice, s kojim se borio nedavno na državnom prvenstva. Pavle Rajić, koji je među pionirima (+50), na ovom takmičenju je osvojio svoju prvu zlatnu medalju.

Do srebrnih odličja su stigli Bogdan Vemić u kategoriji pionira (-46), Aleksandra Savić, među juniorima (-63), kojoj je primarna kategorija -57, iako je protivnica bila teža pružila je sjajan otpor ali je izgubila u samom finišu.

Srebrne medalje uzeli  su i Stefan Stanojević, među kadetima (-60) i Igor Zdravković,  senior (-77).

Jedinu bronzanu medalju je osvojila Emilija Đorđević, u kategoriji starijih nada U16 (-63), pošto su i njene protivnice bile teže, morala je da se zadovolji trećim mestom.
Na Serbia openu učestvovalo je 16 klubova i oko 130 takmičara iz cele Srbije. Bilo bi ih sigurno i više da nije ove situacije sa koronom, zbog čega više klubova još uvek nije u trenažnom procesu.
U Roninu kažu da većina takmičara još uvek nije spremna za takmičenje zboh pauze izazavane pandemijom. Ipak, uveliko se  pripremaju za jesenji deo takmičenja, ako ih kovid 19 ne poremeti u tom planu. Nadaju se i letnjem kampu sa reprezentacijom, koji se održava u Apatinu, od 9. do 16. Avgusta, kako bi se bolje pripremili  i za međunarodna takmičenja u jesenjem delu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!