Prvo takmičenje u novoj sezoni i pregršt medalja za članove Čelika

DIVČIBARE/SMEDEREVO, 28. jun 2080 – Na terenima Divčibara održan je 23. POST i Telekom’ kup.  Takmičenje je bilo dvodnevno, a trka drugog dana bodovana je za Orijentiring ligu Srbije. Ovo je bilo prvo kolo, jer su zbog propisa nakon pojave korona virusa, sva takmičenja, od polovine marta, bila odložena. PSK Čelik, koji je na ovim trkama učestvovao sa 19 takmičara, osvojio je 10 odličja.

Članovi Čelika stigli su do tri prva mesta, tri zlatne i sedam srebrnih medalja.

Zlatne medalјe pripale su u kategoriji Ž14 Sofiji Nikolić, Ž21A Katarini Cvetković i u veteranskoj Branku Grujiću. Srebrne medalјe, u kategorijama u kojima su nastupali osvojili su Nemanja Vasilјević, Saša Nikolić, Marija Trajković, Miloš Karupović, Bilјana Grujić, Dragutin Jeremić i Milan Cvetković.

Trkom drugog dana za OLS 17 članova kluba je uspelo osvojiti bodove, pa se očekuje da se klub uklјuči u borbu za jedno od prva tri mesta.

Tokom boravka na Divčibarama, održana je redovna sednica skupštine Orijentiring saveza Srbije. Sednica koja je trebalo bude u martu, a iz poznatih razloga nije održana. Pre početka rada skupštine dodelјena su priznanja i medalјe za ostvarenja u 2019. godini. Prvak lige je Pobeda iz Beograda, drugoplasirana je Jasenica iz Smederevske palanke, a Čelik je dobio pehar za treće mesto. Pored pehara za klub, 11 članova PSK Čelik je plasirano među najbolјih troje u svojim kategorijama. Tako Čelik ima četiri pobednika lige, tri drugoplasirana i četvoro sa osvojenim bronzanim medalјama. Zlatne medalјe u OLS u svojim kategorijama osvojili su: Sofija Nikolić, Lazar Milutinović, Jelena Živojinović i Branko Grujić; srebrne: Nemanja Vasilјević, Saša Nikolić i Dragan Pavlović; a bronzane:Mihajlo Minić, Bilјana Grujić, Aleksandar Vijatović i Dragan Nikolić. I pojedinačno, Čelik je bio međunajbolјima u Srbiji. Članovima Čelika dodelјene su i tri trenerske licence.

Članovi kluba su učestvovali i na tradicinoalnom vidovdanskom, noćnom usponu na Rtanj. Među oko hiljadu planinara iz Srbije bilo je i 16 iz Čelika. Na uspon se krenulo, po lepom vremenu, 30 minuta po ponoći, a na vrh se izašlo u cik zore, uz posmatranje rađanja sunca.

Fotografije su iz arhive članova kluba

Skorašnji članci

error: Content is protected !!