Site icon podunavlje.info

Počela sezona na gradskom bazenu, bezbednost i higijena prioriteti

SMEDEREVO, 25. jun 2020 – Kupališna sezona na bazenima Sportskog centra u Smederevu je otvorena, a ove godine prioriteti su nam bezbednost i higijena, pored poboljšanja kvaliteta usluga”, izjavio je danas za Podunavlje.info Mladen Savić, vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća Sportski centar Smederevo.

“Mi smo spremni, kao i svake godine već od 15. juna, kada počinju školski raspusti i otvoreni smo do 1. septembra. Sada smo imali specifičnu situaciju sa školskim aktivnostima, a prethodnih dana nas nisu poslužile ni vremenske prilike, bilo je dosta padavina i praktično je danas prvi dan sa uslovima za kupanje. Nadamo se da će se toplo vreme ustaliti”, kaže Savić.

Trenutno, bazeni su otvoreni tokom dnevne smene, od 11 do 19 časova, a kada se steknu uslovi, sa porastom temperature – i vazduha i vode, krenuće sa jutarnjim i noćnim terminima. Pripadnici spasilačke ekipe već danima održavaju formu kako bi bili potpuno spremni za eventualne akcije spasavanja. Prema Savićevim rečima, profesionalni spasioci i profesionalno obezbeđenje, kao i higijena o kojoj zaista vode računa, preduslov su da se kupači osećaju sigurnije i bezbednije. Dakle, ocenio je Savić, bezbednost kupača i dalje je na prvom mestu, uz opasku da u doba korone ima sasvim posebno značenje, kao i higijena.

“Prvi korak prilikom ulaska u otvoreni objekat je dezo barijera, dezinfekcija ruku i nogu, uz obavezno tuširanje pre ulaska u bazen, čega ćemo se striktno pridržavati, uz savet da se poštuje preporučena fizička distanca između kupača. Drugo, uzorci vode se kontrolišu utvrđenom dinamikom i to dva puta nedeljno rade stručnjaci u Zavodu za javno zdravlje iz Požarevca”, podseća Savić i naglašava da JP Sportski centar na svakih sat vremena vrši i internu kontrolu temperature, hlora i PH vrednosti vode. Zbog preventivnih mera koje se preduzimaju u sklopu zaštite od širenja virusa Kovid 19, nivo hlora će za nijansu biti viši od uobičajene situacije, ali u dozvoljenim granicama.

“Ovih dana nas zovu ljudi i za sada se uglavnom interesuju za radno vreme bazena i za cene. Cene su nepromenjene već godinama. Dnevna smena košta 200 dinara, a kada budemo otvorili i ostala dva termina, jutarnja smena, od 8 do 10 sati, koštaće 100 dinara, a noćna 200 dinara, za plivanje od 20 i 30 do 23 časa.”

Savić je istakao da su u ovom javnom preduzeću uložili dodatne napore kako bi podigli kvalitet usluga tokom ovogodišnje sezone kupanja, poput novih baldahina, kao i kompletne ponude brze hrane i pića, vodeći računa da cene budu pristupačne svim posetiocima.

Vršilac dužnosti direktora najavljuje i mnogobrojne programske aktivnosti ovog leta, kako je rekao, čim deca završe sa školskim obavezama, od škole plivanja i vaterpola, do zabavnih i muzičkih programa.

Nove vesti, u vezi sa aktivnostima koje će biti organizovane na bazenima Sportskog centra, ili sa uvođenjem novih termina za kupanje, sve do dodatnih informacija poput temperature vode, biće objavljivane na Fejsbuk stranici JP Sportski centar Smederevo.

Exit mobile version