Jedan novi u Smederevskoj Palanci, u Smederevu i Velikoj Plani bez novih

POŽAREVAC/SMEDEREVO, 24. jun 2020 – U Podunavskom okrugu je, prema današnjim podacima Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu, jedan novi slučaj infekcije virusom COVID-19 registrovan samo u Smederevskoj Palanci. U Smederevu i Velikoj Plani, po evidenciji ZZJZ, nema novih potvrđenih slučajeva. Broj od početka epidemije evidentiranih pozitivnih na virus u Smederevu je i dalje 233, u Smederevskoj Palanci sada 92, a u Velikoj Plani 55.

Inače, Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da su od poslednjeg izveštaja na koronavirus testirani uzorci 7.784 osobe, od kojih je 143 pozitivno. U saopštenju se navodi da je u Srbiji do danas registrovano ukupno 13.235 potvrđenih slučajeva koronavirusa, broj aktivnih u ovom trenutku je 861, dok je na respiratorima 21 pacijent. U poslednja 24 časa nije bilo preminulih, pa je ukupan broj smrtnih slučajeva i dalje 263.

Uz ovo i informacija koju je Ministarstvo zdravlja objavilo danas, da građani koji imaju simptome respiratornih infekcija ili simptome oboljevanja od Covid-19 (povišena temperatura, kašalj, bol u grlu) treba najpre da se jave u posebnu ambulantu (kovid ambulanta) matičnog doma zdravlja. U tim ambulantama će svakome sa navedenim simptomima biti urađena dijagnostika, odnosno rentgenski pregled pluća, krvna slika, izmerena temperatura i urađen brzi test. Ministarstvo naglašava da nije potrebno pozivati telefonskim putem domove zdravlja, već se treba odmah javiti lekarima u navedenim posebnim ambulantama i obaviti pregled. Radno vreme domova zdravlja i kovid ambulanti pri domovima zdravlja je radnim danima od 7 do 20, a vikendom od 8 do 18 časova.

Ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!