Finansijska pomoć smederevskim učenicima i studentima

SMEDEREVO, 19. jun 2020 – Grad Smederevo objavio je javni poziv za dodelu finansijske pomoći učenicima i studentima na teritoriji grada Smedereva.

Za školsku 2019/2020. godinu, biće dodeljeno 15 finansijskih pomoći učenicima srednjih škola II, III i IV razreda, koji su u prethodnoj školskoj godini u odnosu na godinu u kojoj se konkurs raspisuje imali najmanju prosečnu ocenu 4.00, čiji ukupni mesečni prihodi po članu porodičnog domaćinstva, ostvareni u periodu od 6 meseci koji prethode mesecu podnošenja prijave za finansijsku pomoć, ne prelaze cenzus od 15.000 dinara i koji ispunjavaju opšte kriterijume utvrđene  Odlukom.

Biće dodeljeno i 10 finansijskih pomoći učenicima srednjih škola II, III i IV razreda, koji su u prethodnoj školskoj godini u odnosu na godinu u kojoj se konkurs raspisuje imali najmanje prosečnu ocenu 4,75, koji su u prethodnoj školskoj godini osvojili I, II ili III mesto u individualnoj konkurenciji na republičkom ili međunarodnom takmičenju, koje je u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i stručnih društava ili centara za talente i koji ispunjavaju opšte kriterijume utvrđene  Odlukom.

Učenicima srednjih škola sa invaliditetom, kojima je utvrđen stepen invaliditeta od strane nadležnog organa i koji ispunjavaju opšte kriterijume utvrđene Odlukom, biće dodeljen 5 finansijskih pomoći.

Što se studenata tiče, predviđeno je 30 finansijskih pomoći studentima na prvom stepenu studija (osnovne akademske studije, osnovne strukovne studije) i studentima na drugom stepenu studija (master akademske studije, specijalističke akademske studije, specijalističke strukovne studije) koji su u prethodnoj školskoj godini u odnosu na godinu u kojoj se konkurs raspisuje imali najmanju prosečnu ocenu 7,00, čiji ukupni mesečni prihodi po članu porodičnog domaćinstva, ostvareni u periodu od 6 meseci koji prethode mesecu podnošenja prijave za finansijsku pomoć, ne prelaze cenzus od 15.000 dinara i koji ispunjavaju opšte kriterijume utvrđene Odlukom, kao i za studente prve godine prvog stepena studija (brucoši) koji su u poslednjem razredu srednje škole imali prosečnu ocenu 4,00, ne prelaze navedeni cenzus od 15.000 dinara i ispunjavaju opšte kriterijume utvrđene  Odlukom.

Biće dodeljeno i 15 finansijskih pomoći studentima na prvom stepenu studija (osnovne akademske studije, osnovne strukovne studije) i studentima na drugom stepenu studija (master akademske studije, specijalističke akademske studije, specijalističke strukovne studije) koji su u prethodnoj školskoj godini u odnosu na godinu u kojoj se konkurs raspisuje imali najmanju prosečnu ocenu 9,00 i koji ispunjavaju i druge kriterijume utvrđene opštim uslovima  Odluke, kao i za studente prve godine prvog stepena studija (brucoši) koji su u poslednjem razredu srednje škole imali najmanje prosečnu ocenu 4,75, koji  su u prethodnoj školskoj godini osvojili I, II ili III mesto u individualnoj konkurenciji na republičkom ili međunarodnom takmičenju, koje je u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i stručnih društava ili centara za talente  i ispunjavaju opšte kriterijume utvrđene  Odlukom.

Konkurs predviđa i 5 finansijskih pomoći studentima sa invaliditetom na prvom i drugom stepenu studija, kojima je utvrđen stepen invaliditeta od strane nadležnog organa i koji ispunjavaju i opšte kriterijume utvrđene  Odlukom.

Uslovi za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć objavljeni su na sajtu Grada Smedereva, a rok za konkurisanje je 30 dana.

Foto/ilustracija: pexels.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!