Prijave za treći UPSHIFT, na spisku i Smederevo i Smederevska Palanka

18. jun 2020 – Program UPSHIFT, koji sprovodi neprofitna organizacija Razlivalište u saradnji sa UNICEF–om Srbija, ove godine se po treći put realizuje, a na spisku gradova iz kojih su mladi pozvani da učestvuju su i Smederevo i Smederevska Palanka.

Program pruža mentorsku i finansijsku podršku tokom trajanja projekta. Svi zainteresovani mogu da prijave problem koji žele da reše na sajtu UNICEF Srbija. Problem treba da bude u vezi sa  okruženjem u kome se nalaze, bilo da je ekološke, obrazovne, socijalne ili druge prirode. Najboljih 16 ideja dobiće mogućnost da učestvuju na dvodnevnim onlajn radionicama 18. i 19. jula na kojima će dobiti priliku da razvijaju svoja rešenja. Najboljih 8 timova dobijaju finansijsku podršku u iznosu do 2.000 evra i nastavak rada sa mentorom kako bi realizovali ideje na kojima su vredno radili.

Nakon prvog UPSHIFT-a posvećenog mladima u Beogradu i drugog u Novom Sadu, treći UPSHIFT otvoren je za sve mlade na teritoriji južne i istočne Srbije, a osim Smedereva i Smederevske Palanke, na spisku su i Niš, Leskovac, Vranje, Požarevac, Zaječar, Pirot, Bor i Prokuplje. Organizatori pozivaju sve mlade uzrasta od 13 do 19 godina da se prijave putem ove forme.

Rok za prijavu je 28. jun.

Jedan od glavnih ciljeva projekta je inkluzija mladih iz osetljivih grupa i onih kojima su ovakve prilike teže dostupne, tako da posebno ohrabruju i pozivaju mladi koji pripadaju raseljenim licima, licima sa invaliditetom i ugroženim grupama, da se prijave za učešće.

UPSHIFT je globalni program, u okviru zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: Unapređenje dijaloga i društvene kohezije u i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“ koji sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

Za sve dodatne informacije posetite sajt Razlivališta.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!