Predizborna tišina, u Smederevu glasanje na 78 mesta, ima li posmatrača?

SMEDEREVO, 18. jun 2020 – Predizborna tišina pred parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore počinje večeras u ponoć i trajaće do zatvaranja biračkih mesta u nedelju, 21. juna u 20 časova.

Za vreme predizborne tišine zabranjena je izborna propaganda, kao i održavanje javnih skupova i objavljivanje procene izbornih rezultata, a na dan glasanja, na biračkom mestu i na 50 metara od njega, zabranjeno je isticanje simbola i propagandnog materijala učesnika u izborima.

Tokom predizborne tišine dozvoljeno je emitovanje informacija o odzivu birača i nadležnih organa i nevladinih organizacija kojima se građani upućuju kada i kako mogu da glasaju.

Na lokalnim izborima u Smederevu ove godine učestvovaće osam izbornih lista stranaka i koalicija koje će glasačima na 78 biračkih mesta ponuditi svoje kandidate za ukupno 70 odborničkih mandata u Skupštini grada Smedereva. Za predstojeće lokalne izbore u birački spisak na teritoriji Grada Smedereva upisano je 96.606.

Na parlamentarnim izborima učestvovaće 21 izborna lista stranaka i koalicija koje će se boriti za poslanička mesta u Skupštini Srbije. Pravo glasa na parlamentarnim izborima u Smederevu ima 98.010 građana.

U Gradskoj izbornoj komisiji u Smederevu portalu Podunavlje.info je rečeno da do ovog trenutka nijedna posmatračka misija nije prijavila prisustvo svojih posmatrača za izbore 21. juna.  Međutim, i u CRTI i u CESID-u potvrđeno nam je da će imati posmatrače u Smederevu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!