Radinčanke i zvanično u Super ligi, samo još da bude novca za takmičenje

RADINAC, 17. jun 2020 – Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije doneo je odluku da će Super liga za rukometašice brojati 12 klubova, a novi članovi su Mladi radnik iz Radinca, Radnički iz Kragujevca i Bor RTB.

Ova vest primljena je sa oduševljenjem u Radincu, ali i s velikom zebnjom – šta ako ne bude para?

„Očekivali smo ovakav epilog i sada smo na području grada Smedereva jedini klub koji će igrati u najvišem stepenu takmičenja. Devojke su posle ukidanja vanrednog stanja, u Dvorani Smederevo trenirale skoro mesec dana, pripremajući se za eventualni baraž, a nakon najnovije odluke i direktnog plasmana u Super ligu završile su sa ovim mini pripremama.“, kaže Živomir Nikolić Deba, predsednik kluba.

„Svaka čast stručnom štabu i svim rukometašicama na zaista ogromnom uspehu. Međutim, u ovom radosnom trenutku, veliki problem su finansije. Trenutno raspoređena sredstva nisu dovoljna ni za takmičenje ni u dva ranga nižim ligama. Verujem da ćemo naići na razumevanje kod lokalne samouprave, koja bi, korekcijom budžeta, mogla da omogući da se nadmećemo sa najboljim ekipama u zemlji, a ove devojke su to svakako zaslužile“, jasan je Nikolić.

Gotovo kompletan sastav ekipe čine rođene Smederevke sa stalnim boravkom u Radincu. Pored ostalih, ovom istorijskom uspehu veliki doprinos dale su golmanke Slađana Mitrović i Ivana Milojković, igračice Milica Ristić Petrović, Ivana Paločević, sestre Milica i Nina Ninić, Milena Kojić, Mila Tešić, Mirjana Obrenović i druge, kao i treneri Jovica Petković i Aleksandar Adamović.

R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!