Vuk Jeremić: Mi smo dali reč i reč smo održali, 21. juna bojkot izbora

SMEDEREVO/SMEDEREVSKA PALANKA, 15. jun 2020 – Rukovodstvo Narodne stranke posetilo je danas Smederevsku Palanku i Smederevo i razgovaralo sa građanima, nastavljajući kampanju bojkota predstojećih izbora.

„Pokušavamo da ostvarimo komunikaciju sa što više ljudi, pošto to nije jednostavno kroz ovakve medije sa nacionalnom frekvencijom, da objasnimo razloge za neizlazak 21. juna na biračka mesta na kojima će, pre svega, ljudima biti ugroženo zdravlje.“

Jeremić navodi da ima česte razgovore sa predstavnicima međunarodne zajednice i da sutra treba da razgovara sa predstavnicima OEBS-a „na njihovo insistiranje na otvorenom“.

„Evropski posmatrači su otkazali dolazak i uopšte se neće pojaviti 21. juna. OEBS će biti prisutan u manjem obimu, ali ne na biračkim mestima. Imaju striktne instrukcije da ne ulaze u zatvorene prostorije, što znači da su zatvorene prostorije hazard. To znači da će biti 9000 biračkih mesta u Srbiji koja su potencijalna nova žarišta odakle zaraza može da se proširi. Dakle, prvi i najvažniji razlog zbog kojeg treba ostati kod kuće 21. juna je zdravlje ljudi.“

Naravno, uz to dolaze i svi ostali politički razlozi o kojima razgovaramo mesecima, kaže Jeremić i podseća da je Narodna stranka prva donela odluku o bojkotu.

„Za razliku od drugih, oko toga nismo razmišljali, imali naknadnu pamet, menjali odluku. Ostali smo čvrsto pri stavu bojkota, dali smo obećanje i to obećanje ispunjavamo. U Srbiji ne postoje uslovi za fer i poštene izbore i ono što će se desiti 21. juna sasvim sigurno neće doneti bilo kakvu promenu. Ukoliko 21. jun ne donosi promenu, a vašim izlaskom na birališta stavljate sebe i članove svojih porodica u zdravstveni rizik, zaključak je vrlo jednostavan: ‘Na te izbore ne treba izaći’. I to je današnja poruka građanima Smedereva i  Smederevske Palanke, gde smo bili jutros. Tamo se svakog 15. u mesecu održava velika pijaca i kažu da tada može da se oseti puls Srbije. Velika većina ljudi je jako tiha, kažu oni koji poznaju tu pijacu, neuobičajeno tihi. Niko ne odbija letke opozicije. Da sam vlast, ja bih bio zabrinut, ali eto to je možda moj, ako hoćete, subjektivan osećaj.“

Ocenjujući da „izbori, pod znacima navoda“ neće promeniti ništa, pa neće promeniti ni način na koji će nastaviti da se ponaša Narodna stranka.

„Nastavićemo da se borimo za promene u ovoj zemlji. Mislim da će 21. jun, što se tiče Narodne stranke, biti dobar datum jer će to biti prilika da se pokaže da u politici nisu svi isti, da neko ima nameru i plan da ispuni obećanje koje je dao što, nažalost, u Srbiji nije česta pojava. Koliko kog zvučalo banalno, mi smo dali reč i reč smo održali, obećanje smo ispunili i mislim da to predstavlja jedan kvalitetan doprinos javnom životu u Srbiji i da će to osnažiti kredibilitet onih koji tu poruku nose“, naveo je Jeremić i dodao da se ne opterećuje ciframa „s obzirom da samo jedni broje i samo jedni kontrolišu medije koji će te cifre objaviti“.

Na naše pitanje za koga bi glasao da mora da izađe na izbore, Jeremić je rekao – Za Vučića.

„Pa, to bi bilo najpoštenije. Ako morate, glasajte za Vučića, i slikajte. Znam da će nekom možda biti lakše, da će da pokuša da umiri svoju savest ako glasa za nekog drugog.  Ali, zaista je ishod potpuno jednak, za koga god glasali. Zato nemojte, ako ikako možete“, zaključio je Vuk Jeremić.

Foto: podunavlje.info©

Skorašnji članci

error: Content is protected !!