Održane prve veslačke trke u doba korone – zasijala pionirka Jovana Vučić

ADA CIGANLIJA, 14. jun 2020 – Na Adi Ciganliji, posle duže pauze zbog pandemije koronavirusa koja je odložila sva sportska nadmetanja u celom svetu, održane su prve veslačke trke u okviru Trofeja Beograda, prva kola Kupa Srbije i Omladinske lige Srbije.

Najbolji rezultat od smederevskih veslača ostvarila je pionirka Jovana Vučić u skifu koja je stigla do zlata rezultatom 4:17,71.

Ovo su plasmani ostalih posada VK Smederevo:

Juniorski dvojac Miroslav Jovanović, Nikola Soldatović u finalu je bio drugi, kao i smederevski juniorski skifista  Andrija Jevtić, dok je Vuk Marković šesti. Juniorski četverac Petar Samardžija, Konstantin Šujić, Todor Marković, Dušan Popović osvojio je drugo mesto. KadetkinjeMilica Savić, Milka Zdjelar, Milica Mladenović, Teodora Stevanovska u četverac skulu bile su takođe druge, kao i pionirski četverac sa kormilarom Jovan Marinković, Lazar Živanović, Bogdan Cvetković, Mihajlo Milovanović, kormilar Luka Ilić.

Kadetski četverac Dimitrije Vuković, Lazar Tasković, Dimitrije Otašević, Vukašin Vujanović zauzeo je treće mesto, kao i kadetski dubl skul Milica Mladenović i Milka Zdjelar, a Anastasija Jovanović i Milica Savić petu poziciju. Kadetkinja Teodora Stevanovska u skifu je osvojila peto mesto.

Foto: Veslački savez Srbije i VK Smederevo

Skorašnji članci

error: Content is protected !!