Ženski košarkaški klub Smederevo ponovo u pogonu

SMEDEREVO, 12. jun 2020 – Nakon dvogodišnjeg mirovanja ponovo je aktiviran Ženski košarkaški klub Smederevo. Ovaj, kao i muški košarkaški klub osnovan je 1953. godine, a u svojoj istoriji imao je u staroj Jugoslaviji izuzetne rezultate, iznedrivši i nekoliko reprezentativki.

Svoje bogato iskustvo, ostavivši veliki trag u ženskoj košarci, godinama je na mlađe prenosio pre tri godine preminuli trener Roman Bruj. S njegovim odlaskom sa životne scene nekako se poklopilo i zamiranje ženskog dela košarkaškog kluba koji nosi ime grada.

Na čelu reaktiviranog klub, koji će se verovatno od jeseni uključiti u takmičarski ciklus, sada je dugogodišnji sportski radnik Saša Torlaković.

„Po ublažavanju mera zbog korona virusa, pod nadzorom šefa struke Zorana Jakovljevića, trenutno radi 15 pionirki i 10 seniorki. Treninzi su tri puta nedeljno u Dvorani Smederevo, a sa košarkašicama su i treneri Jelena Sević, Dragana Popović i Sonja Matić. Ovih dana nas je posetio i Saša Branežac, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, i izrazio spremnost za punu pomoć i podršku lokalne samouprave u daljem funkcionisanju kluba, što bi nam omogućilo i učešće u borbi za bodove“, kaže Saša Torlaković, predsednik ŽKK Smederevo.

R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!