U Kovinu glasanje za tri liste; SNS, SPS/JS i Savez vojvođanskih Mađara

KOVIN, 11. jun 2020 – Opštinska izborna komisija u Kovinu je juče utvrdila zbirnu izbornu listu kandidata za odbornike u tamošnjoj lokalnoj skupštini. Na listiću će 21. juna biti kandidati tri liste; Srpska napredna stranka – Aleksandar Vučić – Za našu decu, Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István – Savez Vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor i Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma.

Naprednjaci i SPS/JS imaju po 45 kandidata, koliko i broji kovinska Opštinska skupština, a Savez vojvođanskih Mađara je prijavio njih 15.

U Kovinu, podsetimo, lokalni izbori se održavaju zbog toga što je predsednica opštine Sanja Petrović, iz drugog pokušaja, podnela ostavku. Prvo je to učinila u novembru prošle, pa potom u februaru ove godine, kada je oformljen Privremeni organ. Sada će se, ovim izborima, Kovin vratiti u redovni izborni kalendar, s obzirom da je iz njega „iskočio“ kada su izbori ovde, mimo svih ostalih opština, održani 2013. pa potom u aprilu 2017. godine.

Kako izgleda predlog kandidata za novi sastav kovinske Opštinske skupštine možete da pogledate OVDE:

Skorašnji članci

error: Content is protected !!