Prihvaćene liste Ruske stranke i Čedomira Jovanovića, Levijatan odbijen

BEOGRAD, 9. jun 2020 – Republička izborna komisija proglasila je još dve liste za izbore za Narodnu skupštinu – Ruske stranke – Slobodan Nikolić i Čedomir Jovanović – Koalicija za mir. Jedini predstavnik Podunavskog okruga na ove dve liste je Nikola Nikolić, elektrotehničar energetike iz Smederevske Palanke, na 111. mestu liste Čedomir Jovanović – Koalicija za mir, a koju čine, spisak je poduži, Liberalno demokratska partija, Tolerancija Srbije, Bošnjačka građanska stranka, Bošnjačka građanska stranka – Stranka Crnogoraca,, Vlaška narodna stranka – Partia neamului rumânesc, Liberalno demokratski pokret Vojvodine, Udruženja Jugoslovena U Srbiji, Amaro – Akciona mreža asocijacija i romskih organizacija, Udruženje građana „Rumuni Homolјa“, Skaska.

Republička izborna komisija je na  današnjoj sednici donela rešenje kojim se odbija proglašenje izborne liste Pokret Levijatan – Živim za Srbiju, koju je 5. juna podnela Grupa građana okret Levijatan – Živim za Srbiju, zbog čega su ovi  najavili konferenciju za štampu, danas u podne u Press centru UNS-a.

Na istoj sednici, članovi Republičke izborne komisije doneli su zaključak o spajanju stvari u jedan postupak, razmotrivši 543 prigovora birača na Rešenje o nastavku sprovođenja izbornih radnji u postupku izbora za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisanih 4. marta 2020. godine, od 11. maja 2020. godine i doneli rešenje kojim se svi prigovori odbacuju kao neblagovremeni.

Foto: RIK

Skorašnji članci

error: Content is protected !!