Proglašene liste “Jedan od pet miliona” i “Nek maske padnu“

BEOGRAD/SMEDEREVO, 7. jun 2020 – Republička izborna komisija prethodne noći je pod rednim brojem 17 proglasila izbornu listu „Grupa građana ‘Jedan od pet miliona’“, na kojoj 98 kandidata za poslanike u Skupštini Srbije. Sa teritorije Smedereva na 57. mestu je Nataša Stančić (1997), student iz Lugavčine, kao jedina predstavnik Podunavskog okruga.

U međuvremenu je RIK pod rednim brojem 18 proglasio izbornu listu pod nazivom “Nek maske padnu -Zelena stranka – Nova stranka” koja ima 190 kandidata, a među kojima nema nikoga iz Smedereva, Smederevske Palanke, Velike Plane ili Kovina.

Od 22 pristigle liste, RIK je proglasio 18- Zapelo je kod lista „Čedomir Jovanović – koalicija za mir“ i „Pokret Levijatan – živim za Srbiju“. Koalicija „Čedomir Jovanović – koalicija za mir“ treba da dostavi RIK-u još najmanje 612 pravno valjanih izjava birača koji podržavaju tu listu, koliko nedostaje do 10.000 takvih izjava. Kada je reč o izbornoj listi „Pokret Levijatan – živim za Srbiju“, podnosilac treba da dostavi najmanje 3.085 nedostajućih pravno valjanih izjava birača.

Na sednici RIK-a je donet i zaključak o otklanjanju nedostataka izborne liste „Socijalizam jedini izlaz – NKPJ – SKOJ, Aleksandar Banjanac – Aleksandar Đenić“  kojim se nalaže podnosiocima da najdocnije u roku od 48 časova od časa dostavljanja ovog zaključka, otkloni sve nedostatke koji su smetnja za njeno proglašenje. Lista „Ruska stranka-Slobodan Nikolić“ treba da dostavi još 435 nedostajućih pravno valjanih izjava birača koji podržavaju ovu izbornu listu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!