Rekonstrukcija Opšte bolnice u Smederevskoj Palanci počinje u ponedeljak

SMEDEREVSKA PALANKA, 6. jun 2020 – Rekonstrukcija Opšte bolnice „Stefan Visoki“ treba da počne u ponedeljak, 8. juna, tačno u podne, a u Smederevsku Palanku tim povodom, na svečanost započinjanja radova, dolazi ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Predstavnici korejske kompanije Kyungshin Cable tom prilikom će uručiti donaciju u medicinskoj opremi, pa je predviđeno da se prisutnima, pored Lončara, obrati i direktor ove kompanije.

Inače, rekonstrukcija bolnice, koja sada izgleda kao na delu slike levo, treba da se obavi u tri faze, a završetak svih radova očekuje naredne godine, kada će bolnica dobiti izgled kao na delu slike desno.

Prva faza, obuhvata zamenu krova, kompletne stolarije, fasade, pokrivača i izgradnju prijema, izradu terase, opreme i svega što pripada mašinskim radovima. Drugom i trećom fazom, predviđena je izgradnja i opremanje novog bloka, ukupne površine preko 5.000 metara kvadratnih. Predviđeno je da u krugu bolnice bude izgrađen i helidrom, koji će se koristiti samo za hitne slučajeve, a koji će biti direktna veza bolnice sa Koridorom 10 i drugim zdravstvenim centrima u Srbiji.

Izvođači radova su beogradska firma W.D. Concord West doo i novosadska Gat doo. Rekonstrukciju, vrednu više od 3 milijarde dinara, finansira Vlada Srbije preko Kancelarije za javna ulaganja.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!