Promašaji u prvom za ubedljiv poraz Smederevaca u drugom poluvremenu

PIROT/SMEDEREVO, 31. maj 2020 – Nakon dvoipomesečne pauze zbog pandemije, nastavljena je borba za bodove u Prvoj ligi Srbije. U Pirotu, Smederevci su prikazali potpuno različitu igru u dva poluvremena i pretrpeli težak poraz; Radnički – Smederevo 4:0 (0:0).

Prvu priliku za Smederevce imao je u 14. minutu Ukrajinac Andrušenko, ali je njegov pokušaj loba Kojić ukrotio. Samo dva minuta kasnije, sa desne strane Rakić je izveo slobodan udarac, a iz neposredne blizine Bajić nije uspeo da loptu sprovede u mrežu. Piroćanci su ozbiljno pripretili preko Spasića i Mančića, a oba puta Trifunović je bio siguran i prosledio loptu u korner. U 35. minutu Urošević nije uspeo da pogodi nebranjenu mrežu, pošto je prihvatio odbitak posle udaraca Andrušenka i Bajića. Pre pauze, Stojanović je sa velike udaljenosti pokušao da prevari istrčalog golmana domaćih, ali nije uspeo.

Nastavak susreta počeo je ofanzivom Radničkog, a na scenu je stupio najbolji akter meča Miloš Spasić. Najpre je u 67. minutu kod druge stative iskoristio grešku do tada zapaženog Trifunovića, a sedam minuta kasnije koristi i grešku Džodana i pogađa suprotan ugao. U 88. minutu Mirković je nakon kontre izbio sam pred gol Smedereva i lako povećao vođstvo na 3:0, a u poslednjem minutu u strelce se upisao i rezervista domaćih Aleksa Kostić Milutinović.

Bio je ovo poraz Smedereva, ako se ne desi neko čudo, za selidbu u niži rang takmičenja.

Umesto Ognjena Koromana, koji je suspendovan, ekipu je predvodio njegov pomoćnik Vladimir Stević.

Naredne nedelje, od 17 i 30, Smederevo će na svom terenu dočekati Žarkovo, koje je u ovom kolu, kod kuće, poraženo od Zlatibora sa 3:0.

R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!