Akcije dobrovoljnog davanja krvi u Smederevu i Smederevskoj Palanci

SMEDEREVO/SMEDEREVSKA PALANKA, 31. maj 2020 – U situaciji u kojoj se nalazimo u vezi sa pandemijom COVID-19, transfuzijsko lečenje mora da bude kontinuirano i sigurno, a mora se uzeti u obzir da se može očekivati smanjen broj zdrave populacije koja može da da krv i smanjen odziv dobrovolјnih davalaca krvi zbog uticaja javno zdravstvenih mera koje se preduzimaju. Svi koji su zdravi i mogu i žele da daju krv ne treba ni na koji način to da odlažu zbog situacije sa korona virusom, poručuju iz Instituta za transfuziju krvi Srbije. Ove nedelje to možete da učinite u Smederevu i Smederevskoj Palanci.

Ekipa Instituta je sutra, u ponedeljak  1. Juna, u smederevskom Centru za kulturu od 9 do 15 sati.

U četvrtak je, u okviru Letnje kampanje, ekipa Instituta u Smederevskoj Palanci, u Mesnoj zajednici Donji grad od 9 do 14 sati.

U cilјu sprečavanja prenošenja COVID-19 infekcije za davaoce krvi Institut je implementirao dodatne mere kako bi obezbedio dovolјne količine bezbedne krvi za transfuzijsko lečenje. Većina mera su sastavni deo uobičajenog izbora davalaca krvi sa izmenama koje imaju za cilј samo da pojačaju nadzor u novonastaloj situaciji.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!