Site icon podunavlje.info

U akcijama pomoći tokom vanrednog stanja prešli više od 17.000 km!

SMEDEREVO, 30. maj 2020 – Crveni krst u Smederevu je, odmah po proglašenju vanrednog stanja, aktivirao sve svoje celine, pored stručne službe u pomoć građanima uključile su se Okružna jedinica za pomoć u nesrećama, Služba spasavanja na vodi i Terenska jedinica “Dr. Vladan Đorđević”, navodi se u saopštenju ove organizacije u kome su sumirane sve aktivnosti tokom vanrednog stanja.

Zaključkom Gradskog Štaba za vanredne situacije 16. marta, Crveni krst je dobio zadatak da formira kol-centar 65+, što je učinjeno već narednog dana. Smederevski Crveni krst je na raspolaganje, za potrebe rada kol-centra 65+ , stavio dva fiksna i dva mobilna telefonska broja, a Gradski Štab za vanredne situacije je dodatno aktivirao još dva mobilna broja, tako da je ukupno 6 telefonskih brojeva bilo u upotrebi za ovu namenu.

Pored trijažnog Kol-centra u prostorijama Crvenog krsta u Ulici Kralja Petra I , otvoren je i drugi kol-centar u lokalu Crvenog krsta u Davidovićevoj ulici, koji je bio namenjen isključivo radu mobilno-tehničkog tima.

Tokom trajanja vanrednog stanja, za ukupno 54 dana rada, u kol-centru 65+ evidentiran je ukupno 5.231 poziv. Broj obrađenih i prosleđenih zahteva za pomoć bio je 2.419. a povratnih poziva ka građanima 883. Kućna dostava hrane i lekova obavljena je 633 puta, iz magacina CK Smederevo distribuirano je 200 paketa hrane i 400 paketa higijenskih sredstava. Raznošeni su i paketi dobijeni u saradnji Gradskog štaba i donatora, bilo ih je 1.100, kao i na isti način dobijeni paketi higijenskih potrepština – 500.

Tokom trajanja vanrednog stanja, Narodna kuhinja je na kućne adrese odnela 1.619 obroka, Broj pomognutih domaćinstava u tom periodu je 2.351. Tokom realizacije zadataka pređeno je 17.346 kilometara!

Svi ovi statistički podaci ukazuju na veliko angažovanje i volontera i zaposlenih, a treba istaći da nijedan od volontera i zaposlenih nije zaražen virusom COVID 19 , što samo po sebi govori o velikoj odgovornosti i pridržavanju propisanih mera.

„Veliku zahvalnost, pored angažovanih volontera, dugujemo i Crvenom krstu Srbije, na pravovremenim i detaljnim instrukcijama, Gradskom štabu za vanredne situacije za maksimalnu tehničku podršku u funkcionisanju kol-centra 65+ i opremanju volontera zaštitnim sredstvima. Zahvalnost dugujemo i Policijskoj upravi u Smederevu i Centru za socijalni rad , za odličnu koordinaciju aktivnosti i podršku u realizaciji tehničkih problema“, navodi Saša Toševski iz Crvenog krsta Smederevo.

Exit mobile version