Site icon podunavlje.info

Na ovaj dan pre 20 godina SARTID osvojio Kup Srbije i Crne Gore (video)

SMEDEREVO, 29. maj 2023 – Na današnji dan 1991. godine Crvena zvezda je u Bariju osvojila Kup šampiona Evrope, a na ovaj dan, 12 godina kasnije, SARTID je u Beogradu pobedio Crvenu zvezdu i postao pobednik Kupa Srbije i Crne Gore! Datum isti, moglo bi se reći, za oba kluba istorijski.

Na ovaj dan, po običaju, evociraju se uspomene, malo koji Smederevac neće se setiti gola Marka Pantelića, zlatnog u više značenja te reči, jer tada se igralo po tim pravilima; ko prvi da gol u produžetku pobeđuje.

SARTID je stigao do najvećeg uspeha u istoriji kluba, osvojivši Kup Srbije i Crne gore, prvi pod tim nazivom, u tada tek novokrštenoj državi. To je zbunilo i Zvonka Mihajlovskog, koji je komentarisao direktan prenos na Drugom programu RTS-a, počeo je „Kup Jugos…“, pa se opsetio… Država je potrajala do 2006. godine, pa SARTID može da se podiči da je jedan od tek tri osvajača Kupa pod tim nazivom.

 

Stadion: Partizana. Strelac: Pantelić u 105. mintu. Gledalaca: 12.000. Sudija: Radoman (Vrbas). Žuti kartoni: Mrdak, Vasković (Sartid), Vidić i Bratić (Zvezda).

SARTID: Žilić, Spasić, Paunović, Mrdak (od 49. Sočanac), Bogdanović, Savić, Vasković, Mudrinić, Kocić (od 74. Pantelić), Zečević, Mirosavljević.

Trener: Milenko Kiković

CRVENA ZVEZDA: Ranđelović, Mladenović (od 46. Basta), Bratić, Vidić, Vitakić, Krivokapić, Gvozdenović, Kovačević (od 64. Milovanović), Bošković, Pjanović, Bogavac (od 76. Mrđa).

Trener: Zoran Filipović

Video RTS 2, YouTube Miloš Svilar, foto: printscreen

Exit mobile version