Site icon podunavlje.info

Na današnji dan: SARTID pobednik Kupa Srbije i Crne Gore (VIDEO)

SMEDEREVO, 29. maj 2020 – Na današnji dan 1991. godine Crvena zvezda je u Bariju osvojila Kup šampiona Evrope, a na ovaj dan, 12 godina kasnije, SARTID je u Beogradu pobedio Crvenu zvezdu i postao pobednik Kupa Srbije i Crne Gore! Datum isti, moglo bi se reći, za oba kluba istorijski. Gde su posle svih ovih godina ta dva kluba? Zvezda je presrećna ako se dokopa grupne faze Lige šampiona, a Smederevo 1924, prethodnik i naslednik SARTID-a, osuđeno je da ne može na terenu da se bori kako bi zadržalo makar mesto u drugom rangu takmičenja u državi.

Na ovaj dan, po običaju, evociraju se uspomene, malo koji Smederevac neće se setiti gola Marka Pantelića, zlatnog u više značenja te reči, jer tada se igralo po tim pravilima; ko prvi da gol u produžetku pobeđuje.

SARTID je stigao do najvećeg uspeha u istoriji kluba, osvojivši Kup Srbije i Crne gore, prvi pod tim nazivom, u tada tek novokrštenoj državi. To je zbunilo i Zvonka Mihajlovskog, koji je komentarisao direktan prenos na Drugom programu RTS-a, počeo je „Kup Jugos…“, pa se opsetio… Država je potrajala do 2006. godine, pa SARTID može da se podiči da je jedan od tek tri osvajača Kupa pod tim nazivom.

 

Stadion: Partizana. Strelac: Pantelić u 105. mintu. Gledalaca: 12.000. Sudija: Radoman (Vrbas). Žuti kartoni: Mrdak, Vasković (Sartid), Vidić i Bratić (Zvezda).

SARTID: Žilić, Spasić, Paunović, Mrdak (od 49. Sočanac), Bogdanović, Savić, Vasković, Mudrinić, Kocić (od 74. Pantelić), Zečević, Mirosavljević.

Trener: Milenko Kiković

CRVENA ZVEZDA: Ranđelović, Mladenović (od 46. Basta), Bratić, Vidić, Vitakić, Krivokapić, Gvozdenović, Kovačević (od 64. Milovanović), Bošković, Pjanović, Bogavac (od 76. Mrđa).

Trener: Zoran Filipović

Video RTS 2, foto: GFS Smederevo

Exit mobile version