Ognjen Koroman kažnjen sa šest meseci zabrane vođenja tima

BEOGRAD/SMEDEREVO, 28. maj 2020 – Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije drakonski je kaznila Ognjena Koromana, trenera Smedereva 1924; suspendovan je na šest meseci, toliko mu je zabranjeno vođenje kluba. Kako je navedeno, ova kazna je izrečena zbog neprimerenih izjava i statusa na društvenim mrežama. Koroman nije želeo da komentariše ovu odluku, samo nam je u kratkom telefonskom razgovoru najavio da će se, najverovatnije tokom sutrašnjeg dana, oglasiti saopštenjem.

Koroman je, podsetimo, u tim objavama kritikovao čelne ljude fudbala u Srbiji, a ušao je i u prepucavanje izjavama sa njegovim nekadašnjim kolegama iz Crvene zvezde. Očigledno da je one koji su mu izrekli kaznu najviše zabolelo Koromanovo konstatovanje stanja, pogotovo neregularnosti u našim prvenstvima, pojave poznate kao nameštanje utakmica. Zbog toga je, uostalom, i klub koji sada vodi kao trener stradao, ne samo oduzimanjem deset bodova i novčanom kaznom nego i nemogućnošću da na terenu izbori status prvoligaša. To je, praktično, prvi takav slučaj u istoriji našeg fudbala, mada nikada nisu ponuđeni dokazi ili svedočenja koja bi nesporno potvrdila nameštanje utakmice sa novosadskim Kabelom.

Zanimljivo je i da je za sličan prekršaj Nenad Lalatović, trener Vojvodine, kažnjen da naredna tri meča ne može da vodi tim i novčanom kaznom od 500.000 dinara. Podsetimo, on se u septembru 2019. godine nakon incidenta protiv Radničkog u Nišu, prekrstio na terenu i rekao: “Ovoga mi krsta, videćeš šta ću da uradim! Svaku nameštenu utakmicu, sve ću da kažem”. Do danas je nejasno na koga i na šta je Lalatović tada mislio, jer se posle nije oglašavao tim povodom, ali ga je kazna, manje drastična nego u Koromanovom slučaju, ipak stigla.

Očekujemo saopštenje Ognjena Koromana, koje je najavio, pogotovo  s obzirom na teme koje je načeo u svojim objavama, a koje su ga i koštale suspenzije, ali i na to kako u njima nikoga, pa ni ljude iz bivšeg kluba nije štedeo.

Foto: FB, privatna arhiva

Skorašnji članci

error: Content is protected !!