Ponovo proglašena lista – sa čak 17 kandidata iz Podunavskog okruga

BEOGRAD, 27. maj 2020 – Republička izborna komisija je na jučerašnjoj sednici donela rešenje kojim se proglašava izborna lista Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici za parlamentarne izbore 21. juna, a koja je podržana sa 10.349 overenih izjava birača. Podsećamo, RIK je poništila prethodno rešenje o proglašenju izborne liste Zavetnika nakon odluke Upravnog suda – na žalbu „jednog birača“, a sa svih izjava birača koji su je podržali morala je biti izuzeta reč „Hrabro“, jer „nije deo imena stranke, niti imena nosioca izborne liste“.

Poništena lista je imala ukupno 194 kandidata, a među njima i petnaestoro iz Podunavskog okruga. Ova nova ima svih 250 kandidata i čak 17 iz Podunavskog okruga: 10 iz Smederevske Palanke, četvoro iz Smedereva i troje iz Velike Plane. Od svih do sada predatih lista, Podunavski okrug je najzastupljeniji po broju kandidata na ovoj.

Prvi na listi je i dalje dr Zoran Zečević, hirurg iz Aleksinca, a druga Milica Đurđević Stamenkovski, diplomirani politikolog, poznatija kao Milica Zavetnica.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!