Site icon podunavlje.info

Korejski investitor počeo gradnju fabrike u Smederevskoj Palanci

SMEDEREVSKA PALANKA, 27 maj 2020 – U Industrijskoj zoni Guberaš u Smederevskoj Palanci danas je položen kamen temeljac za buduću fabriku kompanije Kyungshin Cable. Svečanosti je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić, koji se zahvalio južnokorejskoj kompaniji što je izabrala Srbiju da u njoj gradi svoju fabriku, jer, kako je rekao, gde se pojavi korejski investitor vidi se ogroman napredak zemlje.

„Dragi korejski prijatelji, mnogo vam hvala što ste doneli odluku da uložite u Srbiju. Mnogo vam hvala na trudu, energiji, ambiciji, entuzijazmu. Hvala što ste izabrali Srbiju jer smo bili u konkurenciji sa okolnim zemljama, koje su davale dobre uslove, ali Srbija je pobedila. Pobedila je Smederevska Palanka! Znam koliko smo se svi trudili da u čitavom Podunavskom okrugu stvari menjamo i popravljamo. U ovoj fabrici radiće 700 ljudi, od ovoga će imati koristi i Smederevska Palanka, Plana, Rača. Za šest meseci ovde ćete videti velelepnu fabriku. Želim vam dobar i uspešan rad. Dobro došli u Srbiju! Ovde su dobri i vredni ljudi, voleće kompaniju i boriće se za nju. Živela Srbija!“ – kazao je Vučić.

Vučić je rekao i da će nova fabrika biti gotova za samo šest meseci, kao i da je investicija vredna 20 miliona evra.

Nakon obraćanja na kamen temeljac su se potpisali predsednik Vučić, direktor kompanije i Nikola Vučen, predsednik  palanačke opštine.

„Pod krovom nove fabrike  Kyungshin Cable u Smederevskoj Palanci posao će pronaći između 700 i 1.000 ljudi, pre svega mladih inženjera koji će ostati, raditi i živeti u svom rodnom gradu“, istakao je predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen.

U Smederevskoj Palanci, kompanija će izrađivati kako delove za tradicionalne automobile, kao i komponente za baterije za automobile visoke tehnologije.

Foto: Instargram, Aleksandar Vučić Budućnost Srbije

Exit mobile version