Site icon podunavlje.info

Stakleni most na Dunavu, po uzoru na onaj u Kini (VIDEO)

Izvor: rs.sputniknews.com, 25. maj 2020 – Srbija bi mogla da dobije stakleni most iznad Dunava u Đerdapskoj klisuri, na jednom od najlepših mesta Srbije, po ugledu na slične mostove u Kini.

Projekat ovog mosta postoji, zainteresovana je susedna Rumunija, a ideju za tu turističku atrakciju u Srbiji dobio je Dragan Popović, predsednik opštine Majdanpek, i izneo je ministru trgovine i turizma Rasimu Ljajiću.

„Most bi polazio sa vidikovca Ploče i bio bi na visini od 540 metara“, kaže Popović.

Most bi počinjao u Nacionalnom parku Đerdap sa naše i završavao na rumunskoj strani i prelazio bi preko najlepšeg dela Đerdapa.

Bio bi napravlјen od stakla, a na nekim mestima bi „pucao“ kada turisti zakorače.

Sa Ploča, odakle bi most kretao, pruža se spektakularan pogled na Mali i Veliki kazan, Đerdapsku klisuru…

Most bi se nalazio blizu Lepenskog vira, na putu Golubac – Kladovo koji je najzanimlјiviji za turiste, jer je blizu Trajanova tabla, kao i Decibelova glava, koje su izuzetna atrakcija za turiste.

Nacrt je urađen, a prema predračunima projekat bi koštao 30 miliona evra. U Majdanpeku se nadaju da bi mogli da ga finansiraju iz fondova EU kao prekogranični projekat Srbije i Rumunije.

https://rs.sputniknews.com/zivot/202005241122636417-stakleni-most-kao-u-kini-da-li-ce-jedno-od-najlepsih-mesta-srbije-dobiti-novu-atrakciju-video/

Exit mobile version